Després de la tragèdia de la Shamira

Arrels recompta quatre persones sense llar mortes al carrer a Barcelona aquest estiu

Arrels recompta quatre persones sense llar mortes al carrer a Barcelona aquest estiu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Arrels –de referència en la protecció de persones sense llar– comptabilitza quatre morts aquest estiu a Barcelona que vivien al ras. L’organització va donar a conèixer la dada després de transcendir la identitat de la víctima per la caiguda d’una palmera en el Raval, la Shamira, una noia trans sense sostre que rebia suport d’organitzacions solidàries del barri, com Metzineres i la mateixa Arrels.

Al mateix temps que va lamentar l’accident que va provocar la mort instantània a la jove, Arrels va advertir a Twitter que unes altres tres persones sense domicili han perdut la vida al carrer a la capital catalana des que va començar l’estiu. A la mateixa xarxa social, va esmentar cada un dels noms de les quatre víctimes que han mort en les últimes setmanes a la intempèrie: Rolandas, Ilias, Mohamed i Shamira.

Notícies relacionades

Arrels va detallar que un altre dels morts, en Mohamed, tenia també amb 20 anys, igual que la Shamira. «Ens havien explicat que havien viscut en centres tutelats abans de començar a viure al ras», ha revelat l’organització.

La fundació porta un recompte dels sense sostre que ha atès en alguna ocasió i que moren a Barcelona. Per ara, comptabilitza més d’una vintena de morts. «Aquest any, ens hem acomiadat d’un total de 21 persones sense llar, 14 de les quals vivien al carrer», detalla Arrels. La més gran tenia 76 anys i es deia Jesús; els més joves eren en Mohamed i la Shamira. Després de l’última tràgica mort, que ha commocionat el Raval, Arrels ha reiterat que «haver de viure al carrer vulnera molts drets, fins i tot el dret a la vida».