Medalla d’Or de Barcelona

Collboni homenatja el finat Ibáñez, que va ser Medalla d’Or de Barcelona: «El somriure mai es jubila»

Collboni homenatja el finat Ibáñez, que va ser Medalla d’Or de Barcelona: «El somriure mai es jubila»
1
Es llegeix en minuts
Europa Press
El Periódico

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ha lamentat la mort de l’historietista barceloní Paco Ibáñez aquest mateix dissabte 15 de juliol parafrasejant-lo: «Com ell mateix va dir, el somriure mai es jubila».

En un tuit, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona li va concedir la Medalla d’Or de la ciutat i ha dit que «el seu art, humor, intel·ligència i els seus personatges» són inesborrables en la memòria col·lectiva.

«Que descansi en pau, mentre continuem recordant el seu llegat que ens continuarà fent somriure», ha afegit l’alcalde de Barcelona.

L’anunci de la mort d’Ibáñez

Francisco Ibáñez, un dels més icònics dibuixants i historietistes d’Espanya, ha mort aquest dissabte, segons ha confirmat el grup editorial Penguin Random House.

«Ens deixa l’enorme llegat de la seva lucidesa, sentit de l’humor i més de 50.000 pàgines amb personatges memorables que han fet feliços un gran nombre de lectors», ha afegit l’editorial a través d’un comunicat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El creador de personatges de còmic infantil i juvenil com Mortadel·lo i FilemóTrencasostresPepe Gotera y Otilio i El botones Sacarino , entre d’altres, tenia 87 anys i una prolífica carrera que s’ha allargat durant set dècades.

Conegut com el «mestre» dins de la professió i referent per a totes les generacions de dibuixants que van venir després, Ibáñez va deixar amb 21 anys la seva feina fixa com a comptable al Banco Español de Crédito per dedicar-se completament a la seva passió de dibuixar historietes i malgrat l’oposició dels seus pares.