Declarada per la CGT

Vaga de jardiners a Barcelona per discrepàncies amb la jornada laboral d’estiu

Així seran els 10 nous parcs infantils de Barcelona

Barcelona obrirà el parc de la Ciutadella amb tres noves portes

Vaga de jardiners a Barcelona per discrepàncies amb la jornada laboral d’estiu

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
EFE

El sindicat CGT ha convocat una vaga parcial a l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona demà dijous, dia 6 de juliol, amb una concentració a les 12.30 hores davant les oficines d’aquesta entitat, dependent de l’ajuntament. El motiu de l’aturada és la falta d’acord per reduir la jornada a l’estiu a tota la plantilla que treballa al carrer i que s’hagin imposat dues sancions molt greus a dues delegades sindicals, traduïdes en 30 i 21 dies de suspensió de feina i sou, segons explica la secció sindical en un comunicat.

El sindicat denuncia que «la repressió sindical contra la CGT a Parcs i Jardins està sent una pràctica cada vegada més comuna» des de fa dos anys. Opina que «només pretén neutralitzar la tasca de les delegades i de la secció sindical de la CGT» en aquesta entitat pública.

Notícies relacionades

Acusa la direcció de Parcs i Jardins d’intentar «neutralitzar i coaccionar amb l’obertura de múltiples expedients disciplinaris per bloquejar la tasca sindical que porten a terme les delegades» i «sobretot últimament» de «no tolerar» les denúncies de «deixadesa en matèria de prevenció de riscos i salut laboral, sense permetre la reducció horària durant les hores de màxim risc per altes temperatures».

«Les altes temperatures afecten de ple tota la plantilla que treballa al carrer, sent un perill per a la salut, però la direcció no vol reduir la jornada laboral a l’estiu, com sí que fa amb la majoria del personal tècnic de l’Institut, personal que treballa a les oficines i té l’opció de teletreballar, reduint-se una hora diària sense cap reducció de salari», explica CGT.