Bonificació de l’Estat

La T-Usual i la T-Jove del transport de Barcelona mantenen el seu descompte fins a finals d’any

L’ATM ha aprovat la continuïtat dels descomptes del 50% en els títols de transport bonificats

CONTEXT | Barcelona manté la seva subvenció del 20% al transport públic durant tot el 2023

PREUS | Les tarifes de metro i autobús a Barcelona per al 2023: tots els preus de TMB

La T-Usual i la T-Jove del transport de Barcelona mantenen el seu descompte fins a finals d’any

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L' Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha aprovat la continuïtat dels descomptes del 50% en els títols de transport bonificats fins ara a l’àrea de Barcelona.

Arran d’una nova bonificació del Govern d’Espanya, la T-Usual, la T-Jove, els títols de Família Nombrosa i Monoparental (General i Especial), la T-Usual per a persones a l’atur i els ‘packs' especials per a les comarques del Berguedà i Ripollès mantenen els seus actuals descomptes fins a finals de desembre d’aquest 2023.

A més, es prolonga la gratuïtat de l’abonament recurrent de Rodalies de Catalunya, que també van ratificar les administracions de l’Estat.

Aquests són els preus disponibles que es tenen amb els descomptes:

  • La T-Jove ofereix sis zones al preu d’una durant tres mesos: 40 €.

  • La T-Usual ofereix viatges il·limitats durant 30 dies: des de 20€ (1 zona) a 56,90 (6 zones). Més descomptes per a FN/FM.

  • La T-Verda: gratuïta.

  • La T-16: gratuïta.

  • Abonament Rodalies de Catalunya: gratuït.

Bonificació de l’Estat

Arran del reial decret llei aprovat en el Consell de Ministres, s’amplien els ajuts de l’Estat del 30% en els mateixos títols, amb una pròrroga de sis mesos. Combinat amb el descompte addicional del 20% que l’ATM va acordar el 19 de desembre passat, les tarifes del transport públic es mantindran amb els mateixos descomptes aquest segon semestre del 2023. 

Notícies relacionades

La bonificacions temporals es continuen aplicant als títols amb més recurrència i sobre uns preus base que segueixen congelats des del 2020. Uns descomptes que no s’apliquen en la T-Casual, ja que el 15 de gener es va aprovar no seguir amb la seva bonificació.

L’oferta dels títols barcelonins continuarà sent la mateixa que durant el 2022 i, en el cas de la T-Verda i la T-16, es mantindrà la data de caducitat pròpia de cada títol.