142 vots de diferència

El recompte oficial que dirimirà l’estira-i-arronsa de Collboni i Colau començarà divendres

  • ¿Qui serà l’alcalde de Barcelona?

  • Els resultats de Barcelona, per districtes

  • L’ínfim ‘gap’ entre Colau i Collboni amb el 100% d’urnes escrutades

El recompte oficial que dirimirà l’estira-i-arronsa de Collboni i Colau començarà divendres

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

El recompte definitiu de les eleccions municipals, que en el cas de Barcelona aclarirà si la segona força més votada és el PSC o Barcelona en Comú, començarà divendres vinent. Serà la Junta de Zona l’encarregada de, primer, afegir a les urnes els vots emesos a l’estranger i, després, corregir els possibles errors en el recompte fet la nit del 28M i atendre les possibles reclamacions presentades.

La llei electoral estableix que el recompte definitiu i oficial s’ha de portar a terme cinc dies després de les eleccions, de manera que el resultat es coneixerà, com a molt tard, vistos els precedents, abans del 5 de maig. Només llavors se sabrà si Jaume Collboni manté els 142 vots d’avantatge sobre Ada Colau, els amplia o si la situació s’inverteix, cosa que suposaria un notable canvi d’escenari de cara a les negociacions postelectorals en curs.

17 de juny

Notícies relacionades

Els resultats definitius, segons la llei, seran publicats en el Butlletí Oficial de l’Estat en un termini mai superior als 40 dies, perquè, d’aquesta manera, els ajuntaments puguin ser constituïts el dissabte 17 de juny.

Les eleccions municipals han dibuixat un mapa polític a Barcelona en el qual Xavier Trias guanya a quatre districtes (Sarrià-Sant-Gervasi, les Corts, Gràcia i l’Eixample), Collboni també a quatre (Horta-Guinardó, Sant Martí, Nou Barris i Sant Andreu) i Colau a dos (Sants-Montjuïc i Ciutat Vella).

Temes:

Eleccions 28M