Construcció premiada

VÍDEO | Així s’aixeca a gran velocitat un bloc de pisos públics industrialitzat i de fusta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El saló internacional de la construcció Construmar, que se celebra entre el 23 i el 25 de maig a Barcelona, ha atorgat aquest dimarts el premi TOP3 Sostenibilitat a un edifici municipal de vivendes de protecció oficial que l’Ajuntament de Barcelona està acabant de construir al carrer Pallars 487, a la zona del Besòs.

El premi reconeix la sostenibilitat del procés constructiu, amb la preparació prèvia en fàbrica dels elements i plafons de fusta, i la rapidesa del muntatge, que permet agilitzar terminis i reduir costos ambientals. La seva construcció es pot veure en un vídeo que el consistori ha fet públic, en format ‘time-lapse’ (a càmera ràpida).

42 vivendes públiques

Notícies relacionades

L’edifici premiat és una promoció impulsada per l’Institut Municipal de Vivenda i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) que consta de 7 plantes i 42 vivendes, dissenyades pels equips d’arquitectura Oikosvia Arquitectura, SCCL i Fabregat & Fabregat, SCP, mentre que l’obra va a càrrec de Constraula Ingeniería y Obras, SAU. Les 42 vivendes d’aquesta promoció es destinaran a lloguer protegit i la previsió és que estiguin disponibles el 2024.

En aquest moment estan construïdes totes les plantes de l’edifici, però encara falten alguns treballs a l’interior de les vivendes i a les façanes. En total, la previsió és que els treballs durin poc més d’un any quan una obra tradicional d’aquest volum pot durar «fins a dos anys», ha detallat el consistori, que ha afegit que, «a més de la reducció de terminis, es millora l’impacte ambiental de l’obra, ja que les tasques que es realitzen generen molt menys soroll i pols». El cost previst per a aquesta promoció és de 5.034.960 euros.