Decisió judicial

Arxivat el cas contra una tinenta d’alcaldia del Prat acusada d’afavorir una promotora

  • Imputada una tinenta d’alcaldia del Prat per no parar unes obres

Arxivat el cas contra una tinenta d’alcaldia del Prat acusada d’afavorir una promotora
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La titular del Jutjat d’Instrucció número 2 del Prat de Llobregat, María Elena García-Perrote,ha arxivat la causa oberta contra la segona tinenta d’alcaldia de l’àrea d’Urbanisme i Vivenda d’aquest municipi, Alba Bou Jordà (El Prat En Comú), arran de la denúncia presentada pels veïns del carrer Enric Morera, que consideren que la regidora no va complir amb la seva obligació de paralitzar unes obres d’un edifici, el número 41, en què presumptament s’han comès irregularitats urbanístiques. La magistrada sosté en la interlocutòria, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, que «no s’ha pogut provar la perpetració dels fets delictius» denunciats i rebutja que la regidora hagués afavorit una promotora immobiliària vinculada a una cosina llunyana.

La resolució judicial diu que l’obra feta en aquest edifici estava provada i que la llicència per portar-la a terme va ser concedida després dels informes favorables de l’Ajuntament del Prat. A partir d’aquest moment, van començar les queixes per part dels veïns per les incidències en l’execució de l’obra, per la qual cosa es van portar a terme inspeccions. Els tècnics municipals van detectar la possible existència d’un excés d’alçada. Posteriorment, el Departament d’Urbanisme del consistori va suspendre provisionalment les obres, alhora que es va instar la promotora, entre altres qüestions, a demolir la coberta per l’esmentat excés d’alçada. El gener del 2023, s’estava pendent d’aquesta acció. La jutge al·lega, per tant, que es van atendre les queixes dels veïns.

La cosina llunyana

Notícies relacionades

La togada assenyala que està acreditada la relació familiar de Bou amb la propietària de la promotora, però que és una cosina llunyana (cinquè grau) i que, malgrat no tenir l’obligació legal d’abstenció, la tinenta d’alcaldia ho va fer en les votacions relacionades amb l’edificació. En aquest sentit, afegeix que «no s’ha pogut acreditar» que la regidora investigada hagués afavorit «de cap manera» la immobiliària, ni que existeixi una resolució concreta dictada per ella que «es pugui emmarcar en algun il·lícit penal o sigui manifestament il·legal». Tampoc s’ha provat una «situació arbitrària» per la seva banda o «contrària als criteris tècnics raonables, ni actuació amb ànim d’imposar la seva voluntat» a un funcionari, remarca la resolució.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha assegurat aquest divendres que «la justícia confirma el que sempre hem dit: que la denúncia no tenia cap fonament», alhora que ha qualificat l’arxiu com «una derrota més del ‘lawfare’ (guerra judicial)». El regidor, ha exigit que les forces que han utilitzat aquesta estratègia per atacar sense base el Govern municipal es disculpin, «per escrúpol democràtic i per respecte a la ciutat i a la institució municipal».