Resultats per seccions censals

MAPA | ¿Com van votar els veïns dels okupes de la Bonanova en les municipals del 2019?

Explora en aquesta cartografia la tendència de vot a l’epicentre del conflicte veïnal agitat per Desokupa

  • Els Mossos no deixaran que Desokupa actuï en l’okupació de la Bonanova

  • El Síndic de Barcelona critica Desokupa per «crispar» i «trencar la pau social» a la Bonanova

  • Mossos i Urbana es conjuren a la Bonanova per evitar aldarulls com els de la ‘setmana tràgica’ de Can Vies

  • Desokupa renúncia a actuar contra els okupes de la Bonanova però manté la manifestació de dijous

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dues finques okupades al distingit barri de la Bonanova a Barcelona, conegudes com La Ruïna i El Kubo, estan a l’ull de l’huracà. El desnonament del segon immoble –tots dos són propietat de la Sareb– va ser suspès a finals de març, i des d’aleshores la tensió veïnal s’ha fet palesa a la zona alta.

Desokupa, la polèmica empresa privada de desokupacions extrajudicials al marge de la Justícia, va renunciar a actuar contra els okupes davant el dispositiu policial anunciat pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, no obstant mantenen convocada una manifestació per a la nit d’aquest dijous 11 de maig. Al seu torn, el moviment okupa ha convocat una contramanifestació.

En termes de comportament electoral, ¿com van votar els veïns de la zona en les eleccions municipals del 2019? Explora les formacions que van guanyar per secció censal (26 a la zona) en el següent mapa.

Tal com es pot observar al mapa, la candidatura liderada per Manuel Valls i que incloïa Ciutadans (25,4% del vot) va ser la que va guanyar a la zona pròxima a les cases okupades del districte de Sarrià-Sant Gervasi, especialment la relativa al barri de la Bonanova.

Notícies relacionades

Per la seva banda, JxCat i ERC van ser les dues altres formacions, després de la de Valls, que a més seccions censals van quedar en primera posició, acaparant respectivament el 19,4% i el 17% del vot a la zona.

El següent gràfic de barres dona compte de les candidatures més votades per ordre de quota de vot. A Ciutadans, JxCat i ERC els segueixen el PSC (12,7%); Comuns (8,9%); PP (6,4%); Barcelona és Capital-Primàries (4,9%); la CUP (2,1%); i Vox (1,8%).