Festa atlètica

Busca’t a les fotos de la Cursa El Corte Inglés

Més de 26.000 corredors han sigut convocats a recórrer pel centre de Barcelona en una prova de 10 quilòmetres dominada per Artur Bossy i Cristina Silva

  • Afectacions de trànsit per la Cursa El Corte Inglés

  • La Cursa El Corte Inglés aspira a tornar a ser la més multitudinària de Barcelona

  • Aquest és el recorregut de la Cursa El Corte Inglés 2023 de Barcelona

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Cursa El Corte Inglés s’ha tornat a coronar com una de les carreres populars més massives de Barcelona i d’Espanya. El seu segon any apostant pel «trasllat» del circuit de pujar i baixar Montjuïc a recórrer la part alta de l’Eixample (unint el centre comercial que els grans magatzems tenen a la part alta de la Diagonal amb el de plaça Catalunya), la prova atlètica, apta per a tota mena de públics, ha viscut un augment del 20% en la participació respecte al 2022 (26.412 inscrits, segons dades de l’organització, i prop de 16.000 que han arribat a la meta: el gran decalatge entre apuntats i corredors que realment s’animen a participar-hi està molt condicionat al poc valor que es dona al «tot gratis»).

Es jubila ja definitivament el tan bonic i emblemàtic com exigent circuit clàssic, un dels distintius que doten la Cursa El Corte Inglés d’una personalitat diferenciada de la resta de proves de Barcelona, ja que aposta per un recorregut més cèntric i fàcil, de desnivell negatiu –es baixen més metres que els que es pugen– i ofereix molt temps per completar-la –2 hores i mitja–, característiques que la fan molt apta per a tota mena de nivells.

Es corre, i molt

De la mateixa manera que per a molts dels corredors i caminants el «nou» circuit ha perdut certa màgia, ja que és comparable a molts altres que se celebren a la ciutat, també s’ha convertit en el que possiblement –i sempre tenint en compte que a nivell normatiu no compleix tots els requisits per oficialitzar marques– sigui el recorregut més ràpid que hi ha a la capital catalana. I això és tot un caramel per als que s’entrenen per batre un ‘crono’ determinat.

I això s’ha pogut comprovar amb les classificacions finals. A nivell competitiu, és una prova en què les elits han sortit a volar amb uns registres que poques vegades es veuen a la ciutat –només la Cursa dels Nassos i la Cursa dels Bombers estan un esglaó per sobre–. En categoria masculina, la victòria ha sigut per a Artur Bossy, que l’any passat va quedar quart, mentre que en aquesta edició ha destacat des del passeig de Gràcia i ha acabat amb un temps de 29 minuts i 24 segons. Ha estat seguit per Soufiane Abrouk –29 minuts i 36 segons– i ha completat el podi Mourad Mounin Naaman –30 minuts i 11 segons–.

Quant a la carrera femenina, victòria de Cristina Silva, que, com Bossy, puja a dalt de tot del podi aquest any després de quedar-ne a les portes l’any passat. Silva ha sigut l’única atleta que aquest any que ha baixat dels 35 minuts, ja que ha creuat la línia de meta en 34 minuts i 43 segons. Darrere d’ella, Marina Bagur–35 minuts i 15 segons– ha quedat segona i Sara Loehr –35 minuts i 46 segons–, tercera.

Busca’t a les fotos

Notícies relacionades

A EL PERIÓDICO t’oferirem durant el matí una extensa fotogaleria que recull els millors moments de la competició esportiva i de tots els corredors populars que s’han col·locat el dorsal al pit per disfrutar de l’ambient festiu i saludable d’una de les proves més multitudinàries de la ciutat.

A més, pots consultar aquí els resultats de la carrera.

Temes:

Atletisme