Eleccions municipals

Dard del PP a Cs pels okupes de la Bonanova: «No posarem en perill policies»

  • Gran desplegament policial per separar dues protestes davant les cases okupades de la Bonanova

  • Així va ser la tensa manifestació de la setmana passada

Dard del PP a Cs pels okupes de la Bonanova: «No posarem en perill policies»

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PPno veu amb bons ulls la politització de les protestes contra dues cases okupades a la Bonanova, malgrat que desperten un fort interès entre els votants del constitucionalisme espanyol a Barcelona. És més, l’alcaldable popular, Daniel Sirera, no s’ha tallat al criticar la seva rival de Ciutadans, Anna Grau, la seva contundent aposta per capitalitzar el conflicte amb una protesta cada dimarts davant els immobles pendents de desallotjament.

 «El PP no va a manifestacions que poden posar en perill la integritat física de policies», va asseverar aquest dimarts Sirera en una trobada amb els lectors d’EL PERIÓDICO. Preguntat per la seva absència els últims dos dimarts, va tancar la porta a assistir a aquestes convocatòries vespertines. I és que la cita d’aquesta setmana s’augurava tensa ja per endavant, per la mobilització de grups antifeixistes en suport als okupants.

Notícies relacionades

La coincidència de protestes contràries va obligar els Mossos d’Esquadra a organitzar un gran dispositiu de seguretat. Com va relatar aquest diari, hi va haver tensió i cordons policials, però finalment no van fer falta càrregues ni hi va haver xocs entre agents i manifestants.

El PP va apostar per afrontar les okupacions des de les institucions i va aprofitar per carregar contra el govern de Pedro Sánchez: «Cal modificar les lleis però socialistes i podemites van votar en contra de la proposta que el PP va presentar al Congrés». Va escombrar cap a casa prometent que si ell arriba a alcalde obrirà «una oficina per ajudar els propietaris afectats per okupacions» i impedirà l’empadronament dels ocupants, sense distingir si estan en situació de vulnerabilitat o no. «Amb el PP en el govern, l’ocupar s’acabarà», va ironitzar parafrasejant un conegut eslògan de rentaplats.