PP

L’alcalde de Madrid farà campanya a Barcelona amb un passeig amb moto Impala

  • Salveu la Montesa Impala

  • Les set zones de Barcelona on la Guàrdia Urbana multarà les motos mal aparcades

L’alcalde de Madrid farà campanya a Barcelona amb un passeig amb moto Impala
3
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

La campanya electoral del PP a Barcelona ciutat tindrà molts ‘cameos’ estatals. Aquest cap de setmana desembarquen a Catalunya el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, amb una atapeïda agenda d’actes durant tres dies. Potser un dels més pintorescos sigui el que protagonitzarà Almeida aquest dissabte al matí, amb un passeig per la capital amb un vehicle especial: la moto Impala de l’alcaldable popular, Daniel Sirera.

I és que les Impala, així com altres motos clàssiques de fabricació catalana, han sigut un tema delicat aquest mandat. Tot i que ja són un vehicle més d’esbarjo i col·leccionisme que de mobilitat diària, entren dins el veto de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per la seva antiguitat i no poden circular per la ciutat entre setmana. Els propietaris d’aquestes motocicletes han fet sentir les seves queixes, però finalment han hagut d’acatar la prohibició.

I un dels afectats és, precisament, Daniel Sirera. Té una moto Impala «des de fa anys», explica a EL PERIÓDICO, i és membre del Club Impala que agrupa aficionats d’aquesta històrica marca vinculada a Barcelona. Per això, el candidat se les ha enginyat per convertir la seva moto i el desembarcament del PP espanyol en un doble reclam mediàtic aquest dissabte.

Així, José Luis Martínez-Almeida i Daniel Sirera se citaran aquest dissabte a les 9.45 h al bar Girbaurd de la ronda General Mitre. Esmorzaran amb una vintena de socis del club Impala i després sortiran tots a fer un volt per la ciutat amb la seva moto. «Serà una cosa insòlita i per recordar», prometien aquests dies els ‘motards’ coimpulsors de la trobada, en crides internes a què ha tingut accés aquest diari.

En principi l’alcalde madrileny anirà de paquet a la Impala de Sirera. La cita serà breu i s’haurà acabat abans de les 11 h, però la foto està assegurada. «Com que l’alcalde de Madrid es mou habitualment per la seva ciutat amb moto, i jo també ho faré quan sigui alcalde de Barcelona...», presumeix murri el candidat popular.

Electorat sobre dues rodes

El que busca la foto, en realitat, és acostar-se als nombrosos votants que es mouen per la ciutat sobre dues rodes. I és que Barcelona és la ciutat europea amb més motos per habitant. «S’ha de reivindicar més el paper de les motos a Barcelona, i també la moto clàssica: ¡la Impala hauria de ser un símbol més de Barcelona!» proclama Sirera. Recorda que la indústria de la moto va tenir un gran vincle amb la ciutat, amb marques com Bultaco, Montesa, Ossa.…

Notícies relacionades

Sirera també argumenta que les motos clàssiques puguin circular els set dies de la setmana amb un atac al rival: «Segur que contaminen molt menys que els autobusos de 14 anys d’antiguitat que Ada Colau i Jaume Collboni encara tenen circulant per Barcelona». A més el seu programa electoral inclourà obrir el carril bus a les motocicletes –en la normativa, perquè en la vida real ja passa i no se les multa– i abaixar a la meitat l’impost de circulació d’aquests vehicles.

També reclama retirar coixins berlinesos, pilones i altres elements per ordenar la calçada –«posen en perill la vida dels motoristes en cas d’accident»– i aturar la nova política contrària a l’’aparcament a la vorera. Sobre l’estacionament, que genera moltes queixes perquè sovint dificulta el pas als vianants, Sirera és caut i proposa una «llibertat ordenada». «Les motos han de poder aparcar a la vorera però complir la norma, sense impedir el pas. Ni barra lliure, ni tendència a la prohibició», assenyala.