Eleccions municipals

Trias recrimina a l’Estat que gastés fons reservats per aconseguir el seu compte bancari fals a Suïssa

L’exalcalde considera que aquelles maniobres «van influir en les eleccions del 2015» i tenien per objectiu la seva «destrucció política»

Trias recrimina a l’Estat que gastés fons reservats per aconseguir el seu compte bancari fals a Suïssa

DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 L’exalcalde i candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha retret al Govern de l’Estat que gastés fons reservats «sense cap mania i que clarament van influir en les eleccions» municipals i de la Generalitat el 2015. En un vídeo publicat en el seu perfil de Twitter, ha reaccionat així a la informació compartida aquest dimecres per Rac1, segons la qual la Policia Nacional, sota les ordres del llavors ministre Jorge Fernández Díaz, va pagar 25.000 euros de fons reservats a un policia francès per aconseguir el suposat compte bancari de Trias a Andorra, segons l’emissora.

Notícies relacionades

 «Avui hem conegut noves informacions en relació amb l’atac amb mentides i falsedat que vaig patir el 2014 just a les portes de les eleccions municipals amb l’objectiu de destruir-me políticament», ha explicat l’exalcalde. Per a Trias, aquesta informació confirma la «martingala corrupta posada en marxa des dels mateixos despatxos del Govern de l’Estat amb l’excusa que estaven salvant Espanya» i ha retret literalment que s’ho inventessin tot.

 L’alcaldable ha titllat d’«indignant» que cada dia se sàpiguen més coses i que cap fiscal ni jutge hagi obert una causa o investigació. També ha lamentat l’actuació «de tots aquells que sense cap vergonya aprofiten totes aquestes mentides» per treure un rèdit electoral avui dia, ha dit.