Infraestructures ferroviàries

Comencen les obres de la coberta sobre les vies d’alta velocitat de la Sagrera

Tindrà una superfície de 50.400 metres quadrats i allotjarà «el parc urbà més gran de Barcelona», segons Adif

Comencen les obres de la coberta sobre les vies d’alta velocitat de la Sagrera
1
Es llegeix en minuts

Adif Alta Velocidad ha iniciat les obres de la coberta sobre les vies d’alta velocitat de la nova estació de la Sagrera de Barcelona.

L’estructura tindrà una superfície de 50.400 metres quadrats i «allotjarà el parc urbà més gran de Barcelona», ha explicat l’empresa en un comunicat aquest divendres.

Detalls de la coberta

La part central de la coberta, de 23.400 metres quadrats, tindrà una forma de piràmide invertida i estarà coronada per una claraboia de 36 metres quadrats per la qual passarà la llum natural a les vies i andanes, mentre que els dos extrems, que sumen 27.000 metres quadrats, es disposen amb un disseny pla.

Notícies relacionades

Una vegada acabi el muntatge de la coberta, sobre la seva superfície es construirà una llosa de formigó de 30 centímetres d’espessor.

L’inici del muntatge de la coberta de la part superior de la Sagrera succeeix la recent contractació del muntatge de les 18 vies d’ample estàndard de l’estació, així com l’electrificació, entre altres actuacions, i les dues actuacions s’aborden després de completar-se el nivell inferior de l’estació.