Impuls ecològic

Més de 400 empreses reben el reconeixement Biosphere de sostenibilitat turística a Barcelona

Entitats com el FC Barcelona, el Museu Picasso, el Disseny Hub Barcelona (DHUB) i desenes d’hotels ja ostenten la certificació

Ajuntament, Turisme de Barcelona i Cambra gestionen el segell que promou millors pràctiques entre operadors i viatgers

Més de 400 empreses reben el reconeixement Biosphere de sostenibilitat turística a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un nou pas cap a pràctiques sostenibles en l’àmbit de l’activitat turística, entitats com el Futbol Club Barcelona, el Museu Picasso, el Disseny Hub Barcelona (DHUB), la Llotja de Mar i el Palau Güell han rebut aquest dimecres, per primera vegada, la certificació de sostenibilitat turística Biosphere que gestionen l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona i la Cambra de Comerç.

A més, l’Oficina de Turisme de Plaça Catalunya ha obtingut el segell i el Barcelona Convention Bureau (BCB) s’ha convertit en la primera oficina de congressos del món que obté aquest segell.

L’acte d’entrega, en el marc del Compromís per a la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere, ha tingut lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Allà s’han entregat 403 certificacions Biosphere a empreses de la ciutat compromeses amb aquesta iniciativa, 282 de les quals han sigut renovacions i 121 han sigut atorgades per primera vegada.

El compromís, que basa la seva metodologia en el treball sobre els 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, respon tant a la voluntat de promoure un turisme més conscient per part dels operadors turístics així com als desitjos dels visitants de poder viatjar respectant al màxim l’entorn.

Tipologia d’empreses

Amb un total de 154 adhesions, la categoria d’allotjaments és la que té més organitzacions amb certificat Biosphere (40%) el 2022.

Turisme de Barcelona ha destacat que, comparativament, les empreses i entitats que més han crescut el 2022 són la restauració –que ha passat de 21 a 43 restaurants– i els espais museístics, un sector que ha passat dels 14 museus el 2021 als 19 amb la incorporació el Museu Picasso i del Disseny Hub Barcelona, entre d’altres. Per volum de negoci, el sector comerç és el que representa una menor afiliació a la certificació.

En l’àmbit de l’hostaleria, entre les organitzacions que rebran per primera vegada la certificació Biosphere figuren NH Hotels, Hoteles Hesperia, W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Barcelona Princess, Hotel Negresco Princess i Duquesa de Cardona.

Notícies relacionades

Més de 50 empreses noves han mostrat interès per participar en el projecte aquest 2023, edició que encara admet noves empreses a través d’un formulari a la pàgina ‘www.turismesostenible.barcelona’.

Aquesta certificació no representa cap cost per a l’operador, ja que està íntegrament subvencionat per l’IEET (impost turístic), així com la renovació en els anys posteriors.