Tecnologia inclusiva
El Zoo de Barcelona i el parc Güell estrenen una ‘app’ per a visitants amb discapacitat
Aquestes aplicacions busquen aprofitar la tecnologia per fer més inclusives les visites turístiques

El Zoo de Barcelona i el parc Güell de Barcelona estrenen dues solucions tecnològiques, que s’inclouen dins del programa InnovAcció 2030 i que s’enfoquen a la inclusió dels visitants amb discapacitats sensorials, cognitives i físiques per generar «experiències accessibles» a tota la societat.
En una roda de premsa aquest divendres, l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i la Fundació Mobile World Capital Barcelona han explicat que el seu objectiu és «donar resposta als reptes urbans i aprofitar la tecnologia» per fer més inclusives les visites al Zoo de Barcelona i al parc Güell.
La tercera tinenta d’alcalde i presidenta de B:SM, Laia Bonet, ha declarat que estan contents per la presentació aquest divendres de les dues aplicacions en què han treballat durant dos anys i mig amb l’objectiu que «tots» puguin disfrutar de l’oci de les experiències del parc.
La comissionada d’Agenda 2030, Bárbara Pons, hi ha afegit: «Vam posar èmfasi en la innovació de les nostres estructures per crear un procés de col·laboració amb altres entitats i fer eines d’humanisme tecnològic que permetin integrar al màxim la societat».
La proposta del parc Güell és una aplicació de l’empresa Play&go Experience, desenvolupada pel director de projecte, Gersón Beltran, que ha explicat: «S’intenta que sigui una ‘app’ fàcil i que pugui anticipar la visita per reduir l’estrès i la incertesa dels visitants amb discapacitats. Durant aquesta fase de prova hem rebut 162 comentaris de millora».
«L’aplicació compta amb un mapa digital que comunica les entrades del parc, punts d’interès, si hi ha camí o escales, té audioguia amb vídeos i imatges i un telèfon per a emergències. Hi ha 438 persones que s’han descarregat l’‘app’ i hem comprovat que la necessitat intel·lectual és la més recurrent», ha informat Beltran.
«El que crea riquesa en un país són les persones i per a mi la riquesa de Barcelona és la diversitat», ha afegit el director de projecte de Play&go Experience.
La solució tecnològica que proposa el Zoo és un bot conversacional, anomenat Zoobot, creat per l’empresa La Tempesta: Ciutat, Cultura & Tecnologia i capaç d’interactuar amb l’usuari.
L’eina l’ha presentat la cap del projecte, Raquel García, que ha aclarit que «és una ‘app’ interactiva de lectura fàcil amb elements multimèdia i té l’eina de missatgeria instantània que proporciona informació, trucades d’emergència i contacte amb personal del Zoo».
«El projecte va començar al maig i està en fase d’implementació, es continua provant amb usuaris reals i en un futur es planteja complementar l’‘app’ amb intel·ligència artificial», ha conclòs García. Efe
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se
- Champions league Dembélé silencia l’Arsenal i acosta el PSG a la final de Múnic
- Apunt ¿S’ho imaginen?
- LA CITA DE MONTJUÏC Final guanyada, final per jugar
- PARTIT 100 AMB EL BARÇA Lamine Yamal: "La por la vaig deixar al parc de Mataró fa temps"