Malaltia contagiosa

Detectat un brot de sarna en una facultat de la Universitat de Barcelona

La institució va detectar aquest dimecres sis casos de contagis i ha activat un protocol específic per a aquests casos

Detectat un brot de sarna en una facultat de la Universitat de Barcelona

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Universitat de Barcelona (UB) ha detectat un brot de sarna a la Facultat de Matemàtiques, situat a l’Edifici Històric de la plaça de la Universitat de la capital catalana. Segons ha informat la institució a aquest diari, tenen identificats sis casos de contagis.

Les mateixes fonts detallen també que van tenir coneixement d’aquests casos aquest dimecres i que «des del primer moment» van activar el protocol corresponent i en van informar el personal, els estudiants i el Departament de Salut. Les persones contagiades s’hauran de confinar a casa durant set dies i fer un seguiment a través del seu centre d’atenció primària (CAP).

Així mateix, aquest dijous al matí s’ha procedit a netejar «de manera exhaustiva, amb lleixiu», tots els espais de la Facultat de Matemàtiques, un procediment que asseguren que repetiran «durant 12 dies», tot i que l’activitat acadèmica continua amb normalitat.

Comunicat als alumnes

Dimecres, al voltant de les 20.15 hores, els estudiants de la Facultat de Matemàtiques van rebre un correu en què se’ls informava del brot i se’ls donaven algunes recomanacions i indicacions. No el van rebre la resta d’estudiants de l’Edifici Històric de la UB, on també hi ha la Facultat de Filologia i Comunicació. Igualment, la UB ha informat a aquest diari que també s’estan netejant els espais comuns que comparteixen les dues facultats en aquest recinte.

En el comunicat, l’administració del campus informa els alumnes de Matemàtiques que «uns alumnes de la Facultat han sigut diagnosticats de sarna» i, a continuació, explica algunes característiques sobre aquesta malaltia: «La sarna o escabiosi és una malaltia parasitària de la pell causada per un tipus d’àcar microscòpic que viu a la capa superior de la pell i que allà diposita els seus ous».

«Generalment, l’àcar de la sarna es contrau per contacte personal directe i prolongat amb la pell d’una persona afectada. El període d’incubació sol ser de dues a sis setmanes. Ocasionalment, la sarna es contrau també indirectament per articles d’intercanvi, com per exemple peces de roba de vestir, tovalloles o roba de llit utilitzada per una persona afectada», prossegueix el correu.

Notícies relacionades

El mateix correu afegeix que els símptomes més comuns de la sarna són «erupció cutània (granets) i picor intensa, principalment a la nit. La picor i l’erupció poden afectar gran part del cos o limitar-se a zones com els canells, els colzes, les axil·les, entre els dits, els genitals, la línia de la cintura i les natges. L’erupció també es pot manifestar en forma de petites ampolles (vesícules) i crostes».

Així mateix, des de la UB han demanat als estudiants que, davant símptomes sospitosos, acudeixin immediatament a un centre de salut i no assisteixin a classe: «Cal que aneu a una consulta mèdica al més aviat possible. Així mateix, és important que seguiu les mesures recomanades, que inclouen que no es pot anar a classe fins que no s’hagi finalitzat el tractament efectiu, el tractament preventiu per a tots els convivents del malalt i la neteja de roba», conclou el comunicat.