Barcelonejant

Festes en bici: agafa un bon pedal a la discoteca

Aquí acabes de festa amb més suors que Piqué a l’escoltar la nova cançó de Shakira. Lapso Studios organitza la primera festa de ciclisme ‘indoor’ en una disco de Barcelona: 224 ‘riders’ van pedalar a ritme de ‘dj’ a la pista de ball de Bling Bling

MANU MITRU

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Que no se n’assabenti Froilà: aquí agafes un bon pedal tot just posar un peu a la discoteca. Hi ha 112 bicis a la pista de ball i un pilot de festers somrients en malles. Avui acabaràs de festa amb més suors que Piqué a l’escoltar la nova cançó de Shakira

És la primera discoteca de Barcelona que deixa punxades en comptes de ressaca. Avui a Bling Bling surt de marxa pedalant. Aquesta és la primera festa d’‘indoor cycling’ en una disco que organitza Lapse Studios. Això significa que es roda a la pista de ball amb música de ‘dj’, llums discotequers, coreografies dirigides i ‘coaches’ més motivats que Rocky pujant escales. Fins i tot Homer Simpson acabaria aquí pedalant. «Busquem que cada sessió –garanteix l’Eugenia– sigui un autèntic xou».    

Eugenia Llopart és cofundadora de Lapse (Diagonal, 606). Fa any i mig que van obrir aquest estudi ‘boutique’ de ciclisme ‘indoor’ amb aura de club social. A les seves bicis és inevitable acabar agitant la tovallola a l’aire com si estiguessis de casament. Pedales amb música disco, llampades halogenades, adrenalina comunal. T’agafarien ganes de demanar-te una copa si et quedés aire per parlar. «Volem ser una activitat d’oci», augura l’Eugenia. Passes per les mateixes fases que a l’anar de festa, compara: «Diversió, exaltació, t’oblides dels problemes, et canses, per,ò alhora, alliberes endorfines. T’ho passes bé, convius, comparteixes». És la tendència fitnes: ara es va al gimnàs a tenir experiències.    

Fa anys que es deixen anar més frases motivadores sobre una bici que en una xerrada TED. Ja gairebé ningú parla de ‘spinning’. ‘Festes cardios’, en diuen als EUA. El ‘cycling’ motivacional es practica a Nova York des de fa gairebé dues dècades. El van inventar les dues ideòlogues de Soul Cycle (385.000 seguidors a Instagram). Fins i tot ha donat ‘speeches’ motivadors a sobre d’una bici algun professor de Harvard. «Jo he arribat a sentir: ‘Això gairebé ha substituït pel psicòleg’», assegura l’Eugenia.

Arribes a la barra de Bling Bling i, en comptes d’una copa, et donen aigua i sabatilles amb cales, per enganxar-te a la bici. «Sortiràs rodant de la discoteca, però diferent», riu una de les teves veïnes de pilot. Es respira ambient festivaler: xiulets, aplaudiments, crits d’adrenalina i mòbils en alt. «Sortirem d’aquí borratxos –garanteix un dels cinc ‘coaches’ que dirigeixen la sessió–, però de felicitat». 4, 3, 2, aaamuuunt. I comences a ballar-pedalar com si fossis una barreja d’Indurain i Iceta en campanya

@el_periodico Festes en bici a Barcelona: un pedal a la discoteca #quehacerbarcelona #cycling #indoorcycling #discotecabarcelona #planesbarcelona #planesbaratos #barcelona #noticiasen1minuto2023 #noticiasespaña2023 ♬ so original – El Periódico

«Quina ironia –esbufeguen dues dones que voregen la trentena al baixar de la bici–. Hem cremat les copes del cap de setmana a la discoteca». «Potser demà –riu una altra festera en malles– tenim un altre tipus de ressaca». «És una manera de fer esport molt motivadora», repeteixen els ‘riders’ tot just baixar de les bicis. Han vingut 24 advocats d’un despatx i se’n van sense deixar anar ni una queixa.  

La festa ciclista de Bling Bling va ser un ‘sold out’ aquesta setmana: es van esgotar totes les places de les dues sessions. 250 persones en total, incloent-hi els curiosos. ¿N’hi haurà més? «Repetirem segur», garanteix l’Eugenia. De moment, ja estan buscant algun altre «lloc espectacular de la ciutat» per al seu següent esdeveniment fora de l’estudi. «Hi ha maneres de sociabilitzar diferents –proposa l’Eugenia– que no necessàriament són anar a un restaurant o prendre una canya». Pel seu estudi –detalla– ja es veuen «grups d’amics a les set del matí passant-s’ho com un divendres a les onze de la nit al Bling Bling».  

Notícies relacionades

«L’energia dels dijous i divendres a la nit no té res per envejar la dels dissabtes a la nit de l’Apolo», garanteix Álvaro Conejos. És l’‘studio manager’ de Love Cycle, una altra ‘boutique’ amb esperit de comunitat. Fa set anys que van instal·lar les seves bicis d’aire disco a Via Augusta, 10. Ells també preparen esdeveniments per pedalar fora de l’estudi. «Sorpresa», diuen de moment sense donar-ne més detalls. ¿Que què busca ara la gent a l’anar al gimnàs? «Passar-ho bé fent esport», respon. «Hi ha hagut un canvi de mentalitat: d’apreciar l’esport per alguna cosa més que cremar calories. Com a salut mental».

«Conec gent que va més conjuntada entrenant que a l’anar a sopar», riu Gorka Layola, vuit anys com a entrenador i mànager fitnes a Barcelona. Sí, ara es va al gimnàs amb la mateixa alegria que se surt de canyes. S’expandeixen els estudis ‘boutique’, diu: especialitzats, ‘premium’, amb metodologia pròpia i instructors que et somriuen amb la mateixa intensitat que si fossis en un capítol de ‘Friends’. ¿La tendència en malles, a part de pedalar? «L’entrenament de força –respon en Gorka–: ‘crossfit’, HIIT i entrenament funcional». La cal·listènia tampoc passa de moda: només cal passejar-se per la Barceloneta i veure les hordes de musculosos sense samarreta entrenant a les barres a peu de sorra. ¿Que què s’albira en un futur no gaire llunyà? La realitat virtual, vaticina l’entrenador. «Que puguis entrenar en mig de la selva o sota el mar».