Debat a l’ajuntament

El PSC pressiona Trias pels talls independentistes de la Meridiana

  • Els socialistes apressen l’alcaldable a pronunciar-se contra les manifestacions que interrompen el trànsit a l’avinguda, aplaudides per Carles Puigdemont

El PSC pressiona Trias pels talls independentistes de la Meridiana

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La imminent campanya de les eleccions municipals fa reflotar debats oblidats fa temps. A poc més de tres mesos dels comicis, els socialistes han desempolsegat els habituals talls de trànsit a l’avinguda de la Meridiana que un grup d’independentistes cada vegada més reduït han anat secundant des que el Tribunal Suprem va dictar les condemnes contra els dirigents del procés. No obstant, la manifestació va reflotar divendres, quan es van complir 1.000 dies de la primera concentració i els congregats van rebre el suport de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a través de les xarxes socials. El PSC ha aprofitat el repunt puntual de les interrupcions a la circulació a la Meridiana per presentar una proposició d’urgència en la comissió municipal de presidència, que ha buscat posar en un compromís l’exalcalde i candidat de Junts el 28 de maig, Xavier Trias, que encapçala les últimes enquestes publicades.

Tot i que l’aspirant no era present a la sala al no ser regidor per ara, la tinenta d’alcalde socialista Laia Bonet ha apel·lat Trias a posicionar-se. «¿Està d’acord amb els talls? Si ho està, que ho digui i, si no, que ho digui també i doni suport a aquesta iniciativa. ¿Està d’acord amb Puigdemont quan aquests talls alteren la circulació i la vida dels veïns?», ha emplaçat la regidora. 

Jordi Martí (Junts) ha atribuït la moció del PSC al «nerviosisme» davant les eleccions del govern municipal, que ha descrit com «trencat» i «divorciat». «És un intent de crear una polèmica política per parlar de Trias perquè estan nerviosos», ha opinat Martí, que s’ha circumscrit a defensar el lliure dret a la manifestació. 

Notícies relacionades

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha ironitzat a l’afirmar que els socialistes pretenien entaular «un diàleg entre dos candidats que no estan asseguts en aquesta comissió», amb referència a Trias i l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni. El republicà ha confessat que comprèn que «els veïns de la Meridiana estiguin fins al capdamunt» de la manifestació, però ha evitat recolzar la moció. «M’ha afectat alguna vegada i no m’agradaria si visqués allà», ha indicat Coronas, que ha afegit que «no és urgent parlar d’aquest tema» ni es resoldrà sense mediació. 

Junts i ERC s’han oposat a la proposició, que s’ha aprovat amb els vots a favor de Barcelona en Comú, Cs, el PP i Valents, a més dels socialistes. Els comuns s’han avingut a recolzar la proposta després que el PSC acceptés esmenar el text per puntualitzar que la majoria de l’ajuntament «rebutja» els talls de la Meridiana, en comptes de manifestar que els «condemna».