Política municipal

Josep Bou rectifica i serà regidor del PP a Barcelona fins al final del mandat

El president del grup popular, que a l’octubre va afirmar el contrari, anuncia al seu equip que esgotarà el període i continuarà fins al maig

Josep Bou rectifica i serà regidor del PP a Barcelona fins al final del mandat

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Josep Bou, president del PP a l’Ajuntament de Barcelona, no se n’anirà del consistori fins que acabi el mandat, malgrat que a l’octubre va anunciar que no pensava esgotar el període. Aleshores ja tenia clar des de feia temps que no repetiria com a alcaldable dels populars, després de ser-ho el 2019 i prestar un servei que serà recordat: el PP va aconseguir mantenir la representació al consistori, amb dos regidors, per només 50 vots.

Malgrat que Bou va assegurar a l’octubre que no tindria «cap sentit» que continués al càrrec fins al final de l’actual mandat, al maig, el regidor va informar aquest dilluns al grup municipal que finalment ocuparà la seva plaça de regidor fins a l’últim dia.

Enfrontament

Notícies relacionades

La relació de Bou amb el partit es va torçar de seguida. I van aflorar els problemes que tan sovint s’han viscut en casos en els quals persones independents entren en política. Poc donat a la disciplina de partit, Bou va prendre decisions que van irritar la direcció, com ara acomiadar diversos integrants del grup.

Amb les relacions trencades i la convivència amb l’altre regidor del PP, Óscar Ramírez, sota mínims, Bou va anunciar el juliol del 2022 que es descartava com a possible alcaldable del PP el 2023. Una decisió que casava amb els desitjos dels populars, que finalment es van decantar per Daniel Sirera com a candidat.