Reacció

Almeida oferirà a Tel Aviv l’agermanament amb Madrid després de l’adeu de Barcelona

L’alcalde, que enviarà una carta al seu homòleg a la localitat, deplora el «tuf antisemita» de la decisió de Colau

Almeida oferirà a Tel Aviv l’agermanament amb Madrid després de l’adeu de Barcelona

ALEJANDRO GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, enviarà una carta aquest dijous al seu homòleg a Tel Aviv, Ron Juldaí, en la qual li oferirà l’agermanament de la ciutat israeliana amb la capital d’Espanya, després que Barcelona anunciés ahir que el dona per trencat, i que suspèn relacions amb Israel.

Almeida ha deplorat el «tuf antisemita» de la decisió de Barcelona de suspendre les relacions institucionals amb Israel, informa EFE.

El mateix culpable sempre

Així ho ha anunciat el regidor en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern de l’Ajuntament de la capital, un dia després que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, anunciés la suspensió temporal de les relacions institucionals amb l’Estat d’Israel, inclòs l’agermanament amb la capital israeliana per denunciar que està violant drets humans i el dret internacional.

«El culpable per a l’esquerra és el mateix sempre, és Israel», ha assenyalat Martínez-Almeida, per a qui la decisió de Colau condueix a «actituds i conductes antisemites que en res beneficien no només l’Estat d’Israel sinó la convivència d’una societat plural i diversa».

Notícies relacionades

El regidor ha afirmat que desconeix el motiu pel qual les dues capitals no estaven agermanades i ha dit que és una «formidable ocasió» per mostrar a Tel Aviv i a tot l’Estat d’Israel que Madrid «sí que té clar quin és el costat correcte i sí que té clar que hem de reforçar les nostres relacions amb una democràcia i un Estat de dret com Israel».

«No donarem pàbul, a encoratjar ni a permetre comportaments com aquest, que tenen un clar tuf antisemita i no té cabuda», ha afirmat.