Evolució 2022

La vivenda utilitzada en venda arriba als 4.058 euros per metre quadrat a Barcelona

  • Els preus dels pisos anunciats han pujat un 3,2% l’últim any a la ciutat, segons l’informe anual d’Idealista

BARCELONA 30/06/2020 Economía. Inmobiliaria de passeig Maragall pisos en venta y en alquiler Foto de FERRAN NADEU

BARCELONA 30/06/2020 Economía. Inmobiliaria de passeig Maragall pisos en venta y en alquiler Foto de FERRAN NADEU / Ferran Nadeu (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

A punt de tacant el 2022, comencen a arribar els balanços immobiliaris del que ha sigut l’any, marcat per la tornada a la normalitat postpandèmia i una gran activitat de compravenda de vivendes a moltes grans ciutats. A Barcelona, segons Idealista.com, un dels principals portals especialitzats, el preu de venda de segona mà s’ha incrementat un 3,2% durant els últims 12 mesos, arribant a una mitjana de 4.058 euros per metre quadrat en els anuncis publicats. La pujada és més suau que l’experimentada en l’àmbit dels lloguers, en què els contractes mitjans ja arriben als 1.066 euros, com va avançar aquest diari la setmana passada.

La tendència, tanmateix, és cap a la moderació de preus, vist que l’últim trimestre han caigut d’un significatiu 1,5%, en un moment d’intensa pujada dels tipus d’interès i les hipoteques, que es preveu que afectarà la demanda i els preus.

Només un districte baixa

L’informe del gran ‘marketplace’ immobiliari destaca que al llarg de l’any només el districte de Sant Martí ha vist retrocedir mínimament els preus, un 0,5%. En la banda oposada, l’Eixample ha registrat la pujada més gran, un 6,5%, gairebé un punt més que les Corts. La segueixen Gràcia (5%), Sant Andreu (4,9%) i Ciutat Vella (4,1%). En canvi, diverses zones han experimentat augments per sota de la mitjana: Sarrià-Sant Gervasi (2,2%), Nou Barris (1,9%), Horta-Guinardó (1,6%) i Sants-Montjuïc (0,3%).

D’aquesta manera, els preus de venda anunciats (no necessàriament coincideixen amb el preu final firmat) més alts de la capital catalana es donen a Sarrià-Sant Gervasi (amb una mitjana de 5.346 euros el metre quadrat) i les Corts (5.043). Una mica per sota se situa l’Eixample (4.835), amb l’oferta d’immobles més important. A la part baixa de la llista figura Nou Barris, amb 2.444 euros el metre quadrat i molt per sota de la mitjana local.

Els preus més assequibles també es troben, de mitjana, a Horta-Guinardó (3.093) i Sant Andreu (3.192).

Notícies relacionades

L’informe mensual publicat fa uns dies per un altre gran portal, Fotocasa.es, situava el preu mitjà de venda a la ciutat, encara més alt, en 4.365 euros per metre quadrat.

En el cas d’Idealista, es destaca que en conjunt la província de Barcelona ha crescut aquest any molt per sota de la capital, un 0,4%, fins als 2.707 euros per metre quadrat.