Ple municipal

El PSC deixa sola de nou Barcelona en Comú en la defensa de les superilles

  • Junts porta al ple la proposició de paralitzar els projectes que ja va suscitar en comissió municipal el suport de tots els grups menys el d’Ada Colau

El PSC deixa sola de nou Barcelona en Comú en la defensa de les superilles

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

«Poden portar aquesta proposició tantes vegades com vulguin. No canviarà la realitat». Amb aquestes paraules ha replicat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, al debat i votació en el ple municipal d’una iniciativa de Junts per Catalunya a favor de paralitzar la implantació de les superilles, en el sentit que no se’n licitin més obres ni projectes fins que s’hagi realitzat una avaluació de la utilitat.

És un assumpte que es va discutir a la comissió d’Urbanisme, on Barcelona en Comú es va quedar sola defensant el model superilla. El PSC, que fa temps que es distancia del projecte estrella del govern d’Ada Colau, que arran de la pandèmia el va convertir en l’eix de la seva proposta, va votar en aquesta comissió a favor de la proposta de Junts, com la resta de l’oposició.

Gest significatiu

I com a la comissió, els socialistes han votat a favor del text en ple, cosa que ha portat al fet que 31 dels 41 regidors hagin recolzat paralitzar noves superilles. Com ha dit Sanz, no tindrà efectes concrets. Una proposició d’aquest tipus no té efecte real. És un gest, com tants de les votacions dels plens. Però és significatiu que un soci abandoni així l’altre.

La regidora de Mobilitat, Laia Bonet, ha resumit el perquè de la seva posició: «Compartim totalment l’esperit d’aquesta proposició. El que interessa és que hi hagi polítiques realment transformadores, efectives, que realment redueixin les emissions i que fomentin la mobilitat sostenible».

Preguntes

Notícies relacionades

Bonet ha citat les preguntes per a les quals el PSC vol resposta: la de si està quedant el transport públic fora de les superilles, la de si es generen carrers de primera i de segona i la de si aquests projectes estan fomentant un desequilibri en la inversió entre el centre i els barris de muntanya i el Besòs.

De la banda de Junts per Catalunya, Jordi Martí Galbis ha remarcat que Barcelona en Comú queda aïllada i s’ha mostrat sorprès perquè Sanz assegurés que això no canviarà res. Quant a la tinenta d’alcalde, ha fet una crida al PSC i a ERC a no afegir-se al «negacionisme i el retardisme», i ha proclamat que l’eficiència de les superilles està acreditada, que ha sigut reconeguda i emulada per diverses ciutats.