Art urbà

Barcelona exposa Tvboy, el seu Banksy adoptiu, en gran

  • Del 5 de juliol al 10 de setembre, el Disseny Hub exposarà l’art urbà de l’artista urbà, tota una celebritat a les xarxes socials i autor d’alguns dels grafitis més populars a la ciutat

zentauroepp36974115 barcelona 20 01 2017 barcelona el grafitero italiano tvboy p170121125622

zentauroepp36974115 barcelona 20 01 2017 barcelona el grafitero italiano tvboy p170121125622 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’estiu del 2023 serà molt de carrer en el Disseny Hub, un dels espais de referència de la cultura i les indústries creatives a Barcelona. L’art urbà de l’italià Tvboy tornarà a irrompre amb força a partir del 5 de juliol a la Ciutat Comtal, la metròpoli que el va acollir el 2004 i on va establir el seu estudi d’art. Va ser a Barcelona on va començar a fer-se un nom en l’escena artística amb les seves pintures urbanes, que han retratat des de Leo Messi i Alexia Putellas Ada Colau i, fins i tot, Isabel Díaz Ayuso. Són centenars de celebritats les que el grafiter ha retratat als carrers de diferents ciutats, principalment a Barcelona.

La ‘invasió’ de Tvboy

El Disseny Hub serà ‘envaït’ per l’art urbà d’aquest artista amb l’exposició ‘Tvboy. The Invasion’. Fins a 70 obres de l’artista, que inclouran pintures originals sobre tela, instal·lacions i fotografies de ‘street art’, ocuparan diferents espais del centre artístic, interactuant també amb l’arquitectura de l’edifici. 

Les obres giraran entorn dels quatre assumptes que caracteritzen l’obra de Tvboy: l’amor, el poder, els herois i la història de l’art. Cada tema es presentarà com un itinerari temàtic de l’exposició.

L’artista

Notícies relacionades

Darrere de Tvboy hi ha Salvatore Benintende, un dels exponents internacionals del moviment del Street Art Neopop i un dels artistes més destacats de la seva generació, conegut pel seu estil provocador i contemporani. Benintende es fixa i inspira en les diferents realitats i fenòmens socials d’avui dia que preocupen o fan vibrar a la ciutadania.

Salvatore Benintende va néixer a Palerm el 1980. Va començar a pintar als carrers de Milà el 1996, amb tan sols 16 anys. El 2004 es va donar a conèixer pel personatge de Tvboy i es va mudar a Barcelona, on va instal·lar el seu estudi d’art. Les seves obres han sigut exhibides en diferents països de tot el món, tant al carrer com en exposicions. El juliol de 2023, Benintende tornarà a fer el pas del carrer a una galeria, deixant enrere la intempèrie per mostrar el seu art al Museu del Disseny de Barcelona.