Patrimoni

La Sagrada Família il·lumina les torres dedicades als evangelistes Marc i Lluc

Els dos cimboris, els tercers més alts de la basílica, s’il·luminaran cada nit fins al 8 de gener de 18.00 a 22.00 hores

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les torres dels evangelistes Marc i Lluc de la Sagrada Família lluen ja il·luminades. L’acte de la primera encesa dels dos cimboris ha sigut la nit d’aquest divendres, després de la celebració del concert de Nadal. D’aquesta manera, la basílica ha celebrat la recent culminació d’aquestes terminals, que formen part del conjunt de sis torres centrals que coronaran el temple juntament amb les dedicades als altres dos evangelistes, Joan i Mateu (previstes per al 2023), la Torre de Maria (il·luminada i acabada fa un any) i la de Jesús (amb 2026 com a data final). Els cimboris s’il·luminaran cada dia fins al 8 de gener de 18.00 a 22.00 hores.   

Un bou i un lleó

 Les dues torres mesuren 135 metres i llueixen en la seva part més alta la figura del tetramorf que representa cada evangelista que els dona nom. Així, la de Lluc acaba amb un bou, i la de Marc amb un lleó. Les dedicades a Mateu i Joan culminaran amb un home i una àguila, respectivament. Les quatre escultures porten la firma de l’artista Xavier Medina Campeny i estan fetes amb marbre blanc de Thassos. Del mateix material són les ales i el llibre de l’Evangeli que les acompanya amb inscripcions de trencadís vermell.