Als casals municipals

Barcelona i la Fundació La Caixa firmen un acord per organitzar activitats amb persones grans

Barcelona i la Fundació La Caixa firmen un acord per organitzar activitats amb persones grans

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació La Caixa treballaran conjuntament per l’ampliació de les activitats i projectes d’envelliment actiu i saludable en format presencial, a més de la que desenvolupen als 30 casals de gent gran municipals.

Les dues institucions han firmat aquest matí un nou conveni de col·laboració en l’àmbit de l’atenció i promoció de les persones grans amb l’objectiu de millorar la capacitació digital i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu.

En un comunicat, l’ajuntament explica que aquesta nova col·laboració dona continuïtat als anteriors convenis subscrits des del 2001, que arran de la pandèmia sanitària provocada per la covid-19 va quedar aturada i que, gràcies a nou acord, reprèn l’activitat per un any més.

El regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha explicat que la «situació sanitària i l’increment de la digitalització han fet repensar un futur nou model de conveni que comporti un canvi en la formació digital per a les persones grans»

«L’objectiu és que doni resposta a les noves necessitats del col·lectiu superant des de l’equitat qualsevol fractura digital i que es mantingui en constant revisió i adaptació per garantir l’accés als nous formats i una capacitació digital actualitzada», ha destacat Riera.

El conveni, firmat en el marc del programa de Persones Grans de la Fundació La Caixa, inclou una àmplia oferta d’activitats formatives i projectes socials dirigida a les persones grans usuàries dels 30 casals de gent gran municipals que compten amb espais dotats d’equip informàtic.

Notícies relacionades

La programació es basa en els següents quatre àmbits: el manteniment de la salut física i la prevenció de la fragilitat, el foment del desenvolupament personal, la millora de les competències digitals i la participació social i el voluntariat.

El subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón, ha posat en valor els efectes positius de les activitats per a les persones grans: «Totes compleixen el nostre objectiu de potenciar i millorar el benestar i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu, acompanyant les persones, promovent la seva integració i participació en la societat, sempre en constant innovació», ha declarat.