Operació policial

El dispositiu nadalenc de Barcelona se centra a vigilar els eixos comercials i a combatre els ‘botellons’

  • La Guàrdia Urbana destina 365 agents a l’operació, que es mantindrà fins al 8 de gener i intensificarà els controls d’alcoholèmia i drogues

  • El consistori reforçarà la prevenció de les violències sexuals i el combat de la venda ambulant d’alcohol i del seu accés als menors

El dispositiu nadalenc de Barcelona se centra a vigilar els eixos comercials i a combatre els ‘botellons’

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquest dimecres els detalls del dispositiu activat des d’aquesta setmana de pont fins al 8 de gener per l’Ajuntament de Barcelona, en el primer període nadalenc sense restriccions sanitàries per la covid des del que va tenir lloc abans que arribés la pandèmia, el 2019.

El consistori destinarà 365 agents de la Guàrdia Urbana al dispositiu, que operaran de manera prioritària a les zones dels eixos comercials, que registren més afluència de gent en aquesta època. En total, entre 1.200 i 1.300 agents, inclosos els 365 del dispositiu, estaran treballant a Barcelona.

El dispositiu policial intensificarà els controls d’alcoholèmia i drogues, i l’atenció a la seguretat viària, lògicament més complicada a les zones de compres, i d’una manera més notòria si coincideixen amb algunes de les obres en curs a la ciutat, com les de la Via Laietana.

Convivència al carrer

La vigilància que afecta el civisme es reforçarà sobretot a la nit. A l’apartat del combat de les violències sexuals, amb els itineraris segurs des de centres d’oci fins al transport públic.

Batlle ha remarcat que hi haurà un treball específic de control de les festes il·legals i del consum compartit de begudes. És a dir, dels botellons’, que el fred, moderat, no ha foragitat a Barcelona. També ha dit que es vigilaran les festes privades que generin molèsties.

S’intensificarà la inspecció dels locals d’oci autoritzats per comprovar que respecten l’aforament màxim permès i compleixen el veto a la venda d’alcohol a menors.

Patrulles conjuntes amb els Mossos

Mantenir la fluïdesa del trànsit als eixos comercials és un dels objectius centrals del dispositiu, als qual col·laboraran els Mossos, ha detallat l’intendent de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, que ha precisat que ja està acordat que hi hagi patrulles conjuntes amb els Mossos a les Corts, a Nou Barris i a Sarrià - Sant Gervasi, cosa que es podria donar també en altres districtes.

Notícies relacionades

Batlle ha recomanat als barcelonins fer servir el transport públic i de manera especial el metro per moure’s per la ciutat en aquesta època, en la qual la mobilitat, ha recordat, «es pot doblar». Ha recalcat que les xifres indiquen que la ciutat «ha recuperat el pols» quant a l’arribada de turistes, cosa que suggereix un Nadal de carrers freqüentats. Per al regidor, aquesta setmana de dies festius és una prova per a les que vindran, i segons la seva opinió està «funcionant molt bé».

La victòria del Marroc

Batlle ha celebrat la conducta cívica de la gent en relació amb el Mundial de futbol, que no ha generat incidents. Una cosa que ha destacat de la nit d’ahir, després de l’eliminació d’Espanya: «Avui he trucat al cònsol del Marroc per felicitar-lo pel resultat del partit i per la conducta impecable durant la celebració».