Barcelona

Razzmataz i Apolo se sumen a incorporar ‘Punts Lila’ a les seves sales

La iniciativa contribueix a l’avenç en la creació de festes segures, inclusives i lliures de masclisme i LGTBI-fòbia

Razzmataz i Apolo se sumen a incorporar ‘Punts Lila’ a les seves sales
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La discoteca Razzmataz a Barcelona incorporarà un punt lila el 2023 com a resposta a l’augment de casos de violència de gènere i LGTBI-fòbica a la capital, segons ha informat Betevé. La iniciativa, en col·laboració amb l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), permetrà l’existència d’un punt d’auxili i on recórrer en cas de sentir-se assetjat/da a fi d’evitar aquest tipus d’agressions i proporcionar atenció a les víctimes.

Notícies relacionades

L’exponencial augment aquest any dels casos d’LGTBI-fòbia –amb un 175% més d’actes discriminatoris cap al col·lectiu respecte al 2021– i la ja existent violència de gènere que pateixen el 80% de les catalanes ha intensificat la preocupació cap aquest tipus de situacions en l’oci. Així doncs, per mirar d’identificar i socórrer les possibles o ja víctimes d’aquest tipus d’agressions, grans discoteques com Razzmataz s’han sumat a la iniciativa.

Apolo ja té Punt Lila

La Sala Apolo, situada al Paral·lel, ja ha començat a incorporar aquest servei aquest mateix dijous: «Aquesta nit hem inaugurat el Punt Lila feminista i LGTBI permanent de l’OCL_H per continuar avançant en la creació de festes segures, inclusives i lliures de masclisme i LGTBI-fòbia. Si necessites assistència acosta’t, el nostre equip t’ajudarà», han anunciat des dels seus comptes corporatius en xarxes socials.