Aturada de tres dies

Vaga en els serveis d’atenció domiciliària de Barcelona al desembre

  • Els sindicats CGT i Co.bas convoquen la mobilització per als dies 5, 7 i 9 de desembre

Vaga en els serveis d’atenció domiciliària de Barcelona al desembre

Enric Fontcuberta / Efe

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els sindicats de les treballadores del servei d’atenció domiciliària de Barcelona han convocat vaga per als dies 5, 7 i 9 de desembre. Els organitzadors de la protesta denuncien la situació de «precarietat alarmant» en la qual asseguren que es troben les empleades. 

CGT i Co.bas denuncien que l’Ajuntament de Barcelona «ven a empreses privades el benestar de les persones més vulnerables». Tots dos sindicats reclamen un conveni «amb millores salarials i socials». 

Notícies relacionades

Entre les demandes dels convocants també hi ha el cobrament de complements per antiguitat, jornades de 35 hores setmanals i l’eliminació de la borsa d’hores, entre d’altres. «Les condicions són cada vegada més precàries i les professionals que treballem en el servei d’atenció domiciliària arribem a ser treballadores i usuàries dels serveis socials alhora», asseguren els sindicats en un comunicat.

Durant les jornades de vaga, les treballadores del servei han convocat diverses concentracions a Barcelona. Segons CGT i Co.bas, més de 4.000 persones treballen en el servei d’atenció domiciliària a Barcelona, la majoria, dones, i atenen més de 24.000 usuaris.