Previsió

Temps a Barcelona, avui diumenge 27 de novembre: dia de treva abans de l’arribada de més fred

A partir de dilluns un front de pluges i vents del nord-est provocaran un descens acusat dels termòmetres

  • Corrent en jet polar a la vista: arriba per quedar-s’hi tot el novembre

  • L’Aemet parla de l’arribada d’una «llengua de fred»

Temps a Barcelona, avui diumenge 27 de novembre: dia de treva abans de l’arribada de més fred

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts

Un cap de setmana totalment plàcid serà l’avantsala d’un altre inici de setmana en què els termòmetres cauran en picat de cap a cap de Catalunya.

Així, aquest diumenge, 27 de novembre, tornarà a estar marcat per la situació anticiclònica que comportarà cel ras o poc ennuvolat per núvols alts i prims que circularan de nord-oest a sud-est. A banda d’això, a partir de mig matí es formaran estrats baixos al litoral, els quals a partir de mitja tarda s’estendran al prelitoral i al final del dia també arribaran a punts de la Depressió Central.

Serà una jornada de temperatura mínima similar a la de dissabte, fresc però per sobre de l’habitual per a aquestes dates, i que repuntarà molt lleugerament en les hores centrals del dia quan es mourà entre els 15ºC i 20ºC a la franja litoral i zones de l’interior.

No s’esperen precipitacions, així que serà una diumenge ideal per disfrutar de les activitats a l’exterior.

Notícies relacionades

En canvi, per a dilluns sí que hi ha previsió que sigui una jornada amb el paraigua a mà. I és que un front de pluges escombrarà el territori tot i que serà d’intensitat entre moderada i dèbil i que deixarà molt poca quantitat d’aigua.

Aquestes precipitacions junt amb el descens acusat de les temperatures, que es mantindrà fins dimecres com a mínim, comportarà també que la cota de neu descendeixi dels 1.500 als 1.200 metres.