EPA del tercer trimestre

Barcelona té una taxa d’atur menor que Madrid

La capital catalana redueix en gairebé dos punts la població desocupada i situa les xifres de l’atur un 3,2% per sota de la capital espanyola

Barcelona té una taxa d’atur menor que Madrid

Danny Caminal

1
Es llegeix en minuts

Les xifres de l’EPA del tercer trimestre de 2022 mostren com Barcelona consolida la recuperació econòmica i la creació d’ocupació. Així ho confirma l’evolució de les dades de sis ciutats amb més de 500.000 habitants (Barcelona, Madrid, València, Sevilla, Saragossa i Màlaga) i la comparació entre les xifres del 2019, prèvies a la pandèmia, amb les del 2022, les més recents. 

A 3,2 punts de Madrid

Amb les dades a la mà, Barcelona ha reduït la taxa d’atur un 1,9%, seguida de València (0,75%), i és la ciutat on més baixa el nombre d’aturats, mentre que a Madrid s’incrementa lleugerament (0,3%). Les xifres indiquen també que Barcelona és la gran ciutat d’Espanya amb un nivell d’atur més baix i que la capital de l’Estat, Madrid, està a 3,2 punts del nivell d’atur de la capital catalana (10,7 i 7,5%, respectivament). La conclusió, segons l’ajuntament, és que «Barcelona es manté en el seu tradicional paper de motor econòmic i generació d’ocupació». 

Els últims set anys 

Notícies relacionades

El consistori també ha passat les dades de la ciutat comparades amb el 2015, poc després que Ada Colau accedís a l’alcaldia. Unes dades, segons l’ajuntament, l’«amb una evolució clarament positiva». En aquest sentit, si es compara el tercer trimestre dl 2015 amb el tercer trimestre del 2022, l’atur s’ha reduït en 6,4 punts i ha arribat al 7,5% (13,9%, el 2015), fet que suposa una reducció de gairebé a la meitat de la població desocupada. Fet que l’ajuntament vincula tant a «un context econòmic favorable» com al fet que «Barcelona ha sabut aprofitar les possibilitats que ofereix la millora del context». 

Per sota de la mitjana 

Les dades mostren, així mateix, que Barcelona té una taxa d’atur per sota de les mitjanes catalana i espanyola. Amb xifres del segon trimestre del 2023, Barcelona se situa amb una taxa d’atur del 7,5%, mentre que la del conjunt de Catalunya puja al 9,3% i la d’Espanya, al 12,7%. 

Temes:

Barcelona Atur