Ofensiva veïnal

Els defensors de la pacificació de la ronda de Sant Antoni convoquen mobilitzacions

  • Les entitats que volen que no hi hagi trànsit en tot el tram que ocupa la llosa llegiran un manifest i faran una xocolotada popular diumenge

Els defensors de la pacificació de la ronda de Sant Antoni convoquen mobilitzacions

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts

La Plataforma pro Pacificació de la Ronda de Sant Antoni ha emès un comunicat aquest dimecres on insisteix a defensar la plena pacificació del vial en el tram que ara ocupa la llosa on va estar instal·lat el mercat municipal. Després d’una reunió, les 40 entitats que afirmen representar, han acordat emprendre mobilitzacions cíviques aquest pròxim cap de setmana. El col·lectiu està en contra del pla salomònic d’Ada Colau per mantenir una part sense trànsit i una altra amb un carril de bus.

Creuen que la mesura aixecarà barreres entre el Raval i l’Eixample i és continuista respecte a polítiques del segle XX. En un altre comunicat, entitats del Raval critiquen els plans municipals i culpabilitzen «un grup de comerciants moguts per l’odi a la població del Raval, a qui titllen en les seves converses d’invasió de la misèria, de borratxos i pispes [...]».

Notícies relacionades

I és que la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni (en el bàndol contrari), que integra veïns de la ronda i comerciants, reivindica fa anys el pas de busos i bicis a la zona, després de denunciar els problemes que opinen que la llosa ha portat quant a convivència, descans i seguretat. El primer tinent d’alcalde Jaume Collboni s’ha posicionat a favor en aquest sentit, portant la contrària al projecte presentat fa uns dies per la responsable d’Urbanisme, Janet Sanz.

La plataforma propacificació ha convocat el debat ‘Què entenem per la pacificació d’un espai urbà?’ aquest dissabte a la llosa, i una xocolotada popular amb lectura d’un manifest diumenge al matí.