Decoració nadalenca

Colau assegura que el pessebre d’aquest any serà «més telemàtic, més audiovisual i més de ‘mapping’»

El Naixement de la plaça de Sant Jaume compta amb un pressupost de 100.000 euros i promet mantenir la polèmica recurrent entre els partidaris de la innovació i els clàssics

Colau assegura que el pessebre d’aquest any serà «més telemàtic, més audiovisual i més de ‘mapping’»
1
Es llegeix en minuts

El Nadal s’acosta i també la recurrent polèmica del pessebre que l’ajuntament instal·la a la plaça de Sant Jaume, massa conceptual i contemporani per als defensors dels clàssic en aquests menesters. Aquest any no serà diferent. Ho va avançar el passat 18 d’octubre el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, a l’afirmar que «el pessebre tornarà a sorprendre». I ho ha corroborat aquest dilluns l’alcaldessa, Ada Colau, a l’afirmar que serà «més telemàtic, més audiovisual, més de ‘mapping’» durant una entrevista a TikTok amb Marçal Mulet.

Poca cosa més ha dit, però se sap que el pressupost rondarà els 100.000 euros, la meitat que els 200.000 euros gastats el 2021, quan es van disseminar figures lluminoses des de Via Laietana fins a la Rambla i es va penjar un bou i una mula a les façanes de l’ajuntament i la Generalitat. El 2020 no hi va haver pessebre davant el consistori a causa de la pandèmia, però es van mantenir els del monestir de Pedralbes i el del pati del Museu Marés, naixements de tall més clàssic per als partidaris de tocar poc les tradicions.