Al districte de Sant Andreu

Barcelona afronta les obres per ampliar la reforma de la Meridiana fins a Felip II

  • La nova fase de la reforma, amb un cost de 7,83 milions d’euros, començarà la setmana del 21 de novembre i es preveu que acabi cap a l’estiu que ve

Barcelona afronta les obres per ampliar la reforma de la Meridiana fins a Felip II

ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Les obres per ampliar la transformació de l’avinguda Meridiana de Barcelona fins al carrer de Felip II començaran la setmana del 21 de novembre, segons ha informat el consistori aquest cap de setmana. Així, la transformació de l’avinguda continua avançant amb les obres de reurbanització d’un nou tram de la via, el que comprenen les dues illes encaixades entre Navas de Tolosa-Josep Estivill –on la reforma va acabar la primavera passada– i el carrer Felip II.

Segons l’Ajuntament de Barcelona, l’actuació està dirigida a convertir aquesta via en un eix ciutadà amb més zones verdes, espai per als vianants i una mobilitat sostenible. Serà el primer tram de Sant Andreu on s’actuarà i s’hi invertiran 7,83 milions d’euros. La previsió del consistori és que les tasques acabin l’estiu de l’any que ve.

Notícies relacionades

Les obres permetran que es doni continuïtat a la remodelació de la nova Meridiana, amb dos carrils per a vehicles i un per a autobús en cada sentit, un carril bici bidireccional central, voreres més àmplies i més arbratge i parterres. A la plaça de Ferran Reyes i els jardins de Maria Soteras, l’espai central s’eixamplarà i es convertirà en una rambla àmplia que millorarà el passeig i la connectivitat entre els dos costats de l’avinguda.

Una vegada la reforma es completi fins a Felip II, s’hauran remodelat 1,7 quilòmetres de la Meridiana des del mandat passat. A més, s’hauran plantat uns 560 arbres nous i 10.000 metres quadrats de parterres i verd. El govern municipal estima que els canvis aconseguiran reduir el trànsit en uns 17.000 vehicles al dia