Eixample

Tancada la piscina Sant Jordi de Barcelona per un despreniment

La instal·lació es va inaugurar el 1966 i avui la gestiona la Federació Catalana de Natació

Tancada la piscina Sant Jordi de Barcelona per un despreniment

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

La piscina Sant Jordi de Barcelona ha hagut de tancar al públic aquest dilluns a causa d’un despreniment. Fonts del centre, situat a l’Eixample, han indicat breument a EL PERIÓDICO que la instal·lació ha tingut «un problema tècnic» imprevist.

Segons ha avançat Betevé, la incidència consistiria en la caiguda d’una part del sostre de la piscina, que ja estava protegit amb xarxes preventives pel seu estat de conservació. Les primeres informacions indiquen que la caiguda no hauria causat ferits. RTVE ha difós imatges de l’interior, on s’aprecia el sostre precipitat sobre la xarxa.

Notícies relacionades

La piscina Sant Jordi va obrir el 1966 dins del recinte de l’Escola Industrial –propietat de la Diputació de Barcelona– com la primera piscina olímpica coberta d’Espanya llavors. Agafava el relleu a una piscina anterior, a l’aire lliure, construïda el 1929 en el marc de la remodelació del conjunt fabril on està situada i aprofitant unes basses de l’antiga indústria tèxtil. En vigílies dels Jocs Olímpics de 1992 es va remodelar i va millorar.

En l’actualitat és de titularitat municipal, l’equipament el gestiona la Federació Catalana de Natació des dels anys 60. El centre s’utilitza per a competicions professionals però també té una important funció d’espai de barri i l’utilitzen milers de veïns de l’Esquerra de l’Eixample. La piscina té vuit carrils i 50 metres de llarg, i les grades per al públic tenen capacitat per a 1.600 persones.

Temes:

Piscines