Conflicte laboral

La plantilla de bus de TMB inicia una setmana de vaga en plena Mercè

L’aturada és aquest dijous de 24 hores, amb serveis mínims del 40% en hora punta i del 20% durant la resta de la jornada

La plantilla també ha convocat interrupcions de dues hores per tanda del 23 al 30 de setembre, coincidint amb la festa major de Barcelona

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A les portes de les festes de la Mercè, Barcelona pateix aquest dimecres una vaga d’autobusos que ha agafat molts usuaris amb el peu canviat. Potser sabien que Rodalies passa per moments delicats perquè les línies de Sant Celoni i Portbou queden tallades a Sant Andreu Comtal, però no tenien tan present que a TMB hi ha un nou conflicte laboral, incomptables ja, amb la negociació del conveni col·lectiu com a teló de fons. La plantilla s’atura 24 hores, però amb serveis mínims decretats pel Departament de Treball del 40% en hores punta (de 6.30 a 9.30 hores) i del 20% durant la resta de la jornada. Alguns autobusos, però, no han pogut sortir de les cotxeres per la presència de piquets.

Notícies relacionades

Durant el matí s’han produït llargues esperes a les parades i la majoria d’autobusos anaven plens a vessar de viatgers. No s’han registrat, però, incidents, més enllà que l’estació de Sant Andreu de l’L1, que és la que absorbeix tots els viatgers de l’R2 Nord i l’R11 tallada a Sant Andreu Comtal, ha registrat aglomeracions a les andanes, ja que aquesta incidència ferroviària per les obres de l’estació de la Sagrera ha coincidit amb la vaga d’autobusos que ha derivat més passatge cap al transport subterrani.

Més aturades

Més enllà de la mobilització d’aquest dijous, els sindicats també han convocat aturades de dues hores per tanda entre el 23 i el 30 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè, dies en què diàriament es mobilitzen desenes de milers de persones per acudir a alguna de les propostes de la festa gran de Barcelona.