Tres alcaldesses barcelonines, sorpreses pel terratrèmol de Mèxic de matinada

  • La presidenta de la Diputació, Núria Marín, encapçala la delegació que assistirà a un fòrum iberoamericà d’alcaldesses

Tres alcaldesses barcelonines, sorpreses pel terratrèmol de Mèxic de matinada

EFE/Sáshenka Gutiérrez

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

El terratrèmol de magnitud 6,9 que ha sacsejat de matinada Mèxic ha sorprès també una delegació política barcelonina que és a la capital per anar a diferents actes oficials. La comitiva enviada per la Diputació de Barcelona, liderada per la seva presidenta i alcaldessa de l’Hospitalet Núria Marín, ha hagut de sortir d’urgència de l’hotel en el qual dormia a causa de l’alarma sísmica.

També eren a l’allotjament les alcaldesses d’Esplugues de Llobregat i de Sabadell, Pilar Díaz i Marta Farrés, així com tres tècnics que completen la delegació. Les tres polítiques socialistes van viatjar la vigília a Mèxic DF per participar en el primer Fòrum d’Alcaldesses Progressistes Iberoamericanes, impulsat per la Diputació de Barcelona i les corporacions de Mèxic DF, Bogotà i Montevideo, actualment encapçalats per dones.

Alarma de matinada

«Sobre la una de la matinada, quan estàvem profundament adormits pel cansament del viatge, ha començat a sonar una forta alarma a l’hotel de manera molt insistent», relata un testimoni a EL PERIÓDICO. Pel passadís el personal apressava als hostes a deixar ràpid les habitacions, al crit de «¡Terratrèmol, s’ha de desallotjar!». «Hem baixat tots els hostes gairebé amb el que portàvem posat, alguns fins i tot en pijama, fins a un solar pròxim sense construir», prossegueix.

Notícies relacionades

L’ensurt no ha derivat en més contratemps, i al cap d’una estona el personal els ha permès tornar a l’allotjament. Uns minuts, però, de desconcert i nervis perquè els passaports i altres objectes personals s’havien quedat als dormitoris.

Janet Sanz, també a Mèxic

Nombrosos hotels de Mèxic DF han hagut de desallotjar tots els seus clients per prevenció. Es dona la circumstància que una altra delegació barcelonina és també a la capital llatinoamericana, la que encapçala la tinenta d’alcaldia Janet Sanz (Barcelona en Comú) per assistir a la XIIena Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU). Les dues comitives, però, han viatjat i s’allotgen per separat.