Socis i eleccions

Collboni sorprèn al donar per liquidada l’obra de govern amb Colau

  • «Aquest és segurament l’últim gran planejament que presentarem com a govern», afirma sobre el projecte de l’antiga Mercedes

Collboni sorprèn al donar per liquidada l’obra de govern amb Colau

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, compareixia aquest dimarts juntament amb la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i la regidora de Vivenda, Lucía Martín, per presentar la reforma prevista a l’antic recinte de la Mercedes, a Bon Pastor, quan ha sorprès els assistents a l’advertir tot just iniciar-se l’acte: «Aquest és segurament l’últim gran planejament que presentarem com a govern», en al·lusió a l’executiu local que encapçala Ada Colau i que comparteixen Barcelona en Comú i el PSC.

La frase ha resultat especialment impactant per a Martín i Sanz, dels comuns, una cosa que ha sigut fàcilment visible. Potser per rectificar el tret, Collboni ha fet després un cant a l’encertat de la reforma prevista al Bon Pastor, que ha considerat fruit de l’acció d’un govern de coalició que parteix d’un plantejament de futur «que va més enllà d’aquest mandat».

Una relació estable

La frase de Collboni té el seu suc, a vuit mesos de les eleccions municipals, que es presenten més renyides que mai. Durant el mandat, Barcelona en Comú i el PSC han conviscut sense incidents greus, a diferència del que va succeir en l’anterior, que va acabar en ruptura: Colau va fer fora els socialistes per recolzar el 155, després d’una consulta interna dels comuns.

Per no repetir aquella escena, els socis van acordar el 2019 blindar les seves diferències, i preveure possibles discrepàncies, que no han faltat, fins i tot sobre temes importants, com la reforma de l’aeroport.

Notícies relacionades

Durant part del mandat es va especular amb la possibilitat que el govern estigués trencat ja a aquestes altures i que els socis caminessin en solitari cap a les eleccions. Sembla que al final això no es produirà.

Més planejaments

Quant a la frase de Collboni, fonts del consistori, dels dos grups del govern, remarquen que no tenia intencions malignes. El fet és que aquesta mateixa setmana està previst que es presentin més planejaments urbanístics de nou encuny que corresponen al govern que comparteixen.