Falta de recursos

La pobresa obliga la meitat de les famílies de l’àrea de Barcelona a renunciar a activitats d’oci

  • Càritas avisa que el 20% de les llars amb menors que atén sobreviuen sense cap ingrés

  • L’ONG catòlica ofereix entreteniment sense cost a 400 nens i joves durant les vacances

La pobresa obliga la meitat de les famílies de l’àrea de Barcelona a renunciar a activitats d’oci
1
Es llegeix en minuts

Una de cada dues famílies amb menors de l’àrea de Barcelona ha reduït les activitats d’oci aquest any per problemes econòmics, segons ha informat Càritas Diocesana de Barcelona aquest dilluns. El 40% de les famílies amb nens i adolescents de la diòcesi de Barcelona viuen en situació d’exclusió social, xifra que puja al 50% en el cas de les famílies monoparentals, ha concretat l’ONG dependent de l’Església catòlica.

«Durant l’últim any, una de cada dues famílies amb nens que viuen a Barcelona o municipis dels voltants s’ha vist obligada a reduir les activitats d’oci per motius econòmics», ha explicat la responsable d’anàlisi social de Càritas Barcelona, Míriam Feu. L’organització ha atès aquest estiu més de 400 nens i joves en els seus centres d’activitats d’oci gratuïtes a Barcelona i localitats de l’entorn.

«El 20% de les llars amb nens i adolescents atesos per Càritas viuen sense cap ingrés. En aquest context, les activitats d’oci i esportives són més necessàries que mai perquè els nens i adolescents puguin disfrutar d’un temps de qualitat en què desenvolupin les seves habilitats», ha remarcat Feu. A la campanya Cap nen sense estiu, Càritas ha comptat amb el suport de 23 clubs esportius i centres d’oci, que han cedit places perquè els nens puguin participar en els seus campus d’estiu, sense que comportés cap cost per a les famílies.

Petició per augmentar la despesa

Notícies relacionades

Petició per augmentar la despesaPer la seva banda, la responsable del programa de famílies i infància de Càritas, Mireia Milian, ha assenyalat que «l’oci educatiu i les activitats extraescolars són una part fonamental de l’educació dels nens i adolescents, ja que formen part de la seva trajectòria vital i tenen un impacte molt positiu en el rendiment acadèmic, el benestar emocional i l’adquisició d’habilitats socials». Càritas de Barcelona ha demanat a les administracions més inversió en polítiques centrades en la infància.

L’organització eclesiàstica ha recordat que Espanya només dedica un 1,3% del producte interior brut (PIB) a mesures dedicades a la infància. La mitjana europea és més alta, d’un 2,4%. Càritas també ha instat que les administracions «ofereixin més activitats extraescolars gratuïtes».