Efecte immediat

Colau assegura a veïns del Poblenou que la multa per beure al carrer puja a 600 euros

  • L’alcaldessa visita el Triangle Golfo amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle

barcelona/colau.jpg

barcelona/colau.jpg / Zeta_intramedia

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Ada Colau ha visitat aquest dijous a la tarda la zona del Poblenou en la qual els veïns denuncien botellons constants que han convertit les seves nits en un infern. L’alcaldessa ha acudit al que es coneix com a Triangle Golfo (l’ajuntament l’anomena Triangle Lúdic) juntament amb el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

Segons el testimoni d’alguns dels veïns de SOS Triangle Golfo que han parlat amb ella, Colau ha promès la immediata aplicació de multes de 600 euros per beure al carrer. És a dir, sancions que si es paguen sense dilació ascendeixen a 300 euros.

Un canvi esperat

És un canvi que els veïns reclamen fa temps i que, destaquen, podia haver-se pres abans. «Fins ara, les sancions s’apliquen en el rang més baix. Multes de 30 euros que amb el pagament immediat queden en 15 euros», explica un dels residents a la zona, que remarca que alguns participants en ‘botellons’ se’n foten, de la suma.

L’alcaldessa ha arribat a la zona passades les cinc de la tarda i ha parlat amb els veïns al carrer, a la cantonada de Pere IV amb Pamplona. Ho ha fet hores després que tingués lloc un incident de consideració.

Foc a la persiana

A les 3.30 de la matinada d’aquest dijous, ha cremat un contenidor en el número 148 del carrer d’Almogàvers. Les flames han encès les persianes de l’habitació de l’edifici que és al davant, en la qual hi havia un nen dormint.

El menor no ha resultat ferit, com tampoc la veïna que dormia en un pis pròxim i que d’entrada no s’ha assabentat del que passava perquè dormia profundament després de prendre pastilles per agafar el son malgrat el soroll. De fet, els veïns expliquen que solen aconsellar-se somnífers per capejar el soroll del carrer.

‘Selfies’ al costat del foc

Preguntat per la possibilitat que el contenidor cremés per accident, un veí proclama que el foc va ser provocat i explica la reacció d’algunes de les persones que eren al carrer en aquells moments: «Es feien ‘selfies’ amb el contenidor cremant i quan alguns veïns els han dit que què feien els han respost amb insults: ‘¡A dormir, amargats, gilipolles!».

Notícies relacionades

«Tot això ve per l’incendi del contenidor», ha recalcat un veí sobre la visita de Colau. Els veïns del Triangle Golfo reclamen solucions des de fa temps. Expliquen que malgrat que ja hi havia ‘botellons’ i soroll al carrer abans de la pandèmia, les molèsties solien concentrar-se en el cap de setmana. Afirmen que des de fa uns mesos els ‘botellons’ són gairebé diaris, especialment a l’estiu.

De nit els costa dormir i al matí topen amb un espai públic pres per restes del botellon i un mar d’orina al carrer. Els problemes del soroll nocturn a la ciutat no afecten un gran nombre de població, però per als que els pateixen és un desfici que segons el mateix ajuntament pot acabar generant problemes seriosos de salut.