On Catalunya

A la Nova Icària

Un estrany ou apareix a la platja de Barcelona

La Guàrdia Urbana creu que es tracta d’un ou de tauró, mentre que el CRAM ho desmenteix: és un ou de rajada

Un estrany ou apareix a la platja de Barcelona

@GUBBarcelona

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar diumenge un misteriós ou marí flotant a prop de la platja de la Nova Icària. Segons ha explicat el cos de seguretat, després de produir-se la troballa un dels seus agents va agafar l’ou i el va transportar cap a la zona profunda del mar amb la intenció de preservar-lo.

El perfil de Twitter de la Guàrdia Urbana ha compartit una imatge en què apareix l’estrany ou. A la fotografia es pot apreciar la seva petita dimensió, de menys d’un pam, així com el seu color negre i la seva forma quadrada, que recorda la d’un escarabat.

Es tractaria d’un ou de rajada

En un primer moment, la policia local –gràcies al fet que un dels seus agents compta amb formació veterinària– ha identificat el descobriment com un ou de tauró. Però segons explica Lucía Garrido, responsable de l’Àrea Clínica i de rescat del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM), el que ha trobat la Guàrdia Urbana és un ou de rajada.

«Tant el tauró com la rajada pertanyen a la mateixa família, però en el cas dels ous els del tauró són més allargats i tenen forma de flauta» apunta l’especialista, que explica que «l’ou de rajada, per contra, és més quadrat, just com el que veiem a la imatge».

La veterinària del CRAM també assenyala que l’agent de la Guàrdia Urbana va actuar correctament: «Si ens trobem un ou que conté un embrió el millor és tornar-lo al mar, tot i que hi ha molt poques possibilitats que aquest ou tingui èxit». El més habitual, segons explica, és que les rajades posin els seus ous fixats en alguna roca per mantenir-los fora de perill dels depredadors.

Taurons a les platges catalanes

Notícies relacionades

Malgrat que aquest no seria un exemplar d’ou de tauró, hi ha la possibilitat que n’aparegui algun a les costes catalanes. «Al Mediterrani hi ha diverses espècies de taurons i, per tant, podria arribar algun ou a les platges arrossegat per alguna embarcació», explica Garrido. Tot i això, es tractaria d’una troballa puntual, no tan freqüent com passa amb els ous de rajada.

En aquest sentit, l’especialista del CRAM indica que l’espècie de tauró més habitual a la regió és la tintorera,avistada recentment en una platja de Tarragona. Es tracta d’un tipus d’animal que no posa ous com el de la Nova Icària, sinó que expulsa les cries a l’exterior quan ja estan perfectament desenvolupades.