El setè exemplar

Neix una cria d’orangutan de Borneo al Zoo de Barcelona

  • L’animal es troba en bon estat de salut i ja se l’ha vist a la falda de la mare

  • El zoològic barceloní ja suma set exemplars d’aquesta espècie en perill d’extinció

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Zoo de Barcelona ja té un habitant més. Segons ha anunciat aquest dissabte el consistori barceloní, el 15 de maig passat va néixer un orangutan de Borneo, una espècie molt amenaçada en el seu hàbitat natural i que, segons la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN), ara mateix es troba en «perill crític d’extinció». Després del naixement d’aquest animal, el zoològic barceloní ja suma set exemplars d’aquesta espècie especialment vulnerable.

Notícies relacionades

La cria d’orangutan es troba en perfecte estat de salut i ja se l’ha pogut veure a la falda de la mare i alletant. Es tracta de la tercera filla de Jawi, una orangutan de 25 anys que també va néixer a les instal·lacions situades al costat del parc de la Ciutadella (la mateixa que, per cert, fa només un parell d’anys va passar pel quiròfan per posar remei a una sinusitis crònica). El seu pare és Karl, un exemplar també de 25 anys, nascut a Dublín i establert a Barcelona com el mascle reproductor del grup d’orangutans de Borneo del zoo.

«És una molt bona notícia tenint en compte l’aposta del Zoo de Barcelona per convertir-se en un centre de preservació de la biodiversitat», explica el director del Zoo de Barcelona, Antoni Alarcon, després de l’anunci d’aquest dissabte. «La desforestació de la selva de Borneo i Sumatra provocada per la tala d’arbres i el cultiu d’oli de palma fa que aquesta espècie pateixi una important regressió. Per això és important el paper del zoo. Segurament, d’aquí uns anys s’hauran de reintroduir orangutans nascuts en captivitat a les illes d’Indonèsia», argumenta Alarcon.