Anunci d’escàndol

Aquest és el pis més barat de Barcelona: 60 metres quadrats per 45.000 euros

La pujada de preus generalitzada s’està acarnissant també amb la vivenda i moltes persones opten per comprar

Aquest és el pis més barat de Barcelona: 60 metres quadrats per 45.000 euros
1
Es llegeix en minuts

La pujada de preus generalitzada s’està acarnissant també amb la vivenda. El preu mitjà del lloguer a l’abril es va disparar a Catalunya el 5,7% interanual, segons l’últim informe de Fotocasa. Per això, molts ciutadans fan comptes i opten per comprar una vivenda. Aquest tipus de transaccions tampoc es deslliuren de l’augment dels preus, però si busques... trobes. Ni que sigui alguna cosa. El pis en venda més barat de Barcelona té 59 metres quadrats i costa 45.000 euros.

L’anunci a Idealista diu que la vivenda són uns baixos exteriors de dues plantes i dues habitacions situats al carrer Iscle, al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta. El preu i les seves dimensions són francament interessants. És més, sorprèn trobar un immoble amb aquestes xifres. Per això és un reclam per a molts usuaris.

Primer ensurt al fer clic

A l’entrar a l’anunci, les coses canvien substancialment. Sobretot al veure les imatges de l’estat de la suposada vivenda. La immobiliària que gestiona la compravenda no menteix: «Completament a reformar», avisa en la primera frase de l’anunci. Les fotografies mostren una construcció totalment destrossada, sense gairebé cap instal·lació de subministraments bàsics.

Que el pis té dues plantes també és relatiu: en teoria, sí. A la pràctica, la planta baixa és un soterrani. S’accedeix a través d’unes escales estretes, allà a baix hi ha diversos espais distribuïts per envans i dues finestres petites que no donen a l’exterior. Tampoc s’especifica on donen.

Respecte a les dues habitacions, l’agència que l’anuncia diu que han de ser en aquest soterrani, que té 21 metres quadrats. Tampoc estan construïdes: «Es podrien distribuir a dues habitacions», diu el text, que també detalla que l’edificació és de 1955 i té 51,35 metres quadrats útils.

Notícies relacionades

Si les fotografies no fossin suficient, en el text de l’anunci hi ha una altra sorpresa: no es tracta d’una vivenda, sinó un local comercial. Tot i així, Idealista el cataloga com a pis per viure. Tot i que no digui res el respecte, aquest tipus de construccions no tenen cèdula d’habitabilitat.

Això sí, «la zona compta amb tots els serveis, com bancs, supermercats, escoles, escoles, bars, restaurants, etc.», diu l’anunci.