Barcelonejant

La catedral es corona amb un anunci de mòbils per pagar la restauració

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La catedral de Barcelona s’ha despertat embolicada en una gran lona publicitària que no ha deixat de sorprendre els turistes més matiners. Un model d’una empresa de telefonia mòbil enfoca amb el seu instrument l’espai que envoltava el monument. Com a picada d’ullet a la composició no han faltat les primeres selfies de la jornada per immortalitzar el pas per la ciutat d’Ada Colau.

Sorprèn l’estampa de la catedral amb un anunci a la seva façana, però no és la primera vegada que passa. ¿Per què? És una de les fonts d’ingrés que permeten escometre les obres de manteniment i restauració d’alguns elements del temple. Les obres que s’han iniciat a la catedral tenen per objectiu reforçar les cobertes de l’edifici i el cimbori. Fins al desembre del 23

Notícies relacionades

Les obres que s’han iniciat a la catedral tenen per objectiu reforçar les cobertes de l’edifici i el cimbori. Fins al desembre del 23Els treballs van començar fa vuit mesos, tot i que la gran lona es va instal·lar dimecres i es mantindrà a la façana fins a finals del desembre del 2023. La data prevista per a la seva finalització és el desembre del 2023. Un portaveu de l’arquebisbat ha advertit a aquest diari que s’intentarà «avançar la retirada de l’embolcall» .

La de la façana no serà l’única lona publicitària a cobrir la catedral els pròxims mesos. També s’estan restaurant els 10 vitralls de l’absis gòtic, de manera que ben aviat una altra lona cobrirà el temple pel carrer de la Pietat.