Barcelonejant

Serrat emociona en la gala de Clotet

  • La People in Red ha sigut tot un esdeveniment en aquesta Barcelona que batega amb força: l’art del noi de Poble-sec i l’humor de tota una banda al servei d’una justa causa.

Serrat emociona en la gala de Clotet
3
Es llegeix en minuts

Barcelonanecessita gales com la del doctor Bonaventura Clotet. Gales benèfiques on el president de la Generalitat i l’alcaldessa comparteixen taula, escolten, bocabadats, Serrat i reben amb esportivitat alguns comentaris dels presentadors, Silvia Abril i Andreu Buenafuente. I és que Buenafuente, amb la seva habitual ironia, va donar les gràcies a Pere Aragonès per haver fet tant per evitar la independència, mentre que Abril agraïa a Colau els embussos interminables de la plaça de les Glòries perquè permeten iniciar noves amistats.

El Mag Lari va batejar el president de Seat, Wayne Griffiths, com el senyor Cupra i va agilitar l’acte perquè no parlessin els polítics. Només Griffths, com a principal patrocinador, i el doctor Clotet van tenir dret a parlaments. Això sí, el rei de l’escenari va ser Joan Manuel Serrat. Abans, entre plat i plat, hi va haver una aparició que va fer aixecar la taula presidencial. Doncs sí, l’aparició de Pep Guardiola, en samarreta, acabat d’arribar del Montilivi, i l’enrenou que va generar entre les autoritats demostra que anem escassos de líders. Per cert, Colau, tot i que juga en camp contrari, va rebre més felicitacions de les que s’esperava. També van disfrutar Pere Aragonès i la seva dona, Janina Juli Pujol, que en la distància curta són encantadors.

Estaven molt relaxats Artur Mas, Xavier Trias i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Aquest últim, per cert, va rebre l’ovació de la nit. No sé què farà Junts amb el candidat a l’alcaldia, però si busquen un senyor amb sentit comú, carisma i que ha donat mostres de ser un bon gestor, el tenen en Argimon. Tot i que em temo que tot això no suma en la política actual...

És impossible citar tots els presents, però deixin recrear-me amb Serrat. No és habitual que fer silenci després d’un sopar i que els 600 convidats escoltin amb atenció a qui puja a l’escenari. Doncs això va ser el que va passar. Serrat, després d’escalfar la veu als camerinos del MNAC, va sortir i va demostrar que està en plena forma. Continua transmetent emocions com ningú i demostrant que és únic, compromès i irrepetible.

Seria impossible citar tots els presents, però l’actriu Natalia Sánchez (nora del doctor Clotet) va ser una de les estrelles de la nit. Això sí, amb permís dels seus fills, Marc i Aina, i de la seva dona, Anna Fresquet, que sempre sap estar.

Hi va haver rialles a la taula de Carles Sans, Carlos Latre i Xavier Sardá i divertiment entre tots els empresaris. Prensa Ibérica va estar representada pel seu CEO, Aitor Moll, i pel director general, Sergi Guillot. Vam veure el restaurador de Cadaqués, Rafa Martín, que va aportar els excel·lents vins Martí Faixó, tot i que no va poder compartir taula amb Joan Laporta, que es va excusar perquè estava esgotat. No m’estranya. Hi havia el director i la presentadora del FAQS, Pere Mas i Cristina Puig, a qui tothom preguntava pel futur del programa.

Notícies relacionades

¡Ahh! Seria imperdonable oblidar-me del treball de l’escenògraf Toni Seguí –que va deixar fantàstica la sala oval–, del super ‘dj’ Fede Sardà, del càtering de Nandu Jubany i dels còctels de Manel Vehí, del Boia Nit. Perquè, com em va comentar l’alcaldessa: «Falten més gales com aquesta». Sens dubte, la millor dels últims anys i en la qual no es va trobar a faltar ningú.

Homenatge a la Bodega Sepúlveda

La Bodega Sepúlveda és un dels restaurants preferits de Bonaventura Clotet. Bé. Igual que ho és també de Pep Guardiola, Juan Manuel Serrat, Concha Velasco i Jordi Basté. Precisament va ser Basté l’encarregat de presentar dilluns l’homenatge a Josep Solà, el veterà restaurador i propietari d’aquest històric local del carrer de Sepúlveda. L’acte va ser organitzat pel Consell de Savis de la Boqueria i no van faltar a la cita la seva dona, Joaquima, i les seves filles, Núria i Sònia, que ara estan al capdavant amb la mateixa alegria i traça que el seu pare. Van ser-hi presents altres il·lustres clients com l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’empresari Enric Crous, que es proclama «sepulvedista». S’hi va unir el director del gremi de la restauració, Roger Pallarols, i l’incansable Fede Sardà. Doncs sí, un bonic homenatge a un d’aquests veterans cuiners que tant han ajudat a prestigiar la cuina catalana. A l’acabar es van servir unes mandonguilles amb calamars, recepta de Josep Solà, que estan per llepar-se els dits.