Mobilitat sostenible

Marxa de bicis pel túnel de vallvidrera per reivindicar un vial propi

  • La plataforma Bike Vallvidrera reclama que la galeria de serveis del túnel, avui en mal estat, es converteixi en un carril bici

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mig centenar de ciclistes han marxat aquest matí pel túnel de Vallvidrera de Barcelona, com a manera de protesta per reclamar un vial propi. En concret, reclamen que les bicicletes puguin tenir un carril propi utilitzant una galeria interna ja existent que, segons diuen, es troba en mal estat.

Notícies relacionades

«Menys cotxes, millor salut i ¡bicis per un tub!». Aquesta és la reivindicació de la plataforma Bike Vallvidrera, que aquest matí ha anat pels túnels que connecten el barri de Sarrià de Barcelona amb el Vallès Occidental. «La galeria de serveis paral·lela al túnel es troba en condicions degradades, si es fes aquest accés es facilitaria la mobilitat activa, saludable per reduir la quantitat de desplaçaments contaminants», ha reclamat un portaveu del col·lectiu. Segons aquesta entitat, cada dia 40.000 vehicles contaminants creuen aquest túnel.

Aquesta idea va sorgir a inicis del 2020, en plena pandèmia del coronavirus. L’any passat van ser 300 els ciclistes que van travessar el túnel per demanar aquesta modificació del túnel per facilitar la mobilitat sostenible. En el projecte de l’entitat, presentat el maig del 2020, proposa fer una cosa molt semblant de la qual ja hi ha en un túnel ciclista a Morlans (Donosti). A l’acabar la marxa, un grup de ciclistes ha recorregut també el túnel de la Rovira, a Barcelona, per reclamar les mateixes inversions i garantir una mobilitat sostenible.