LA FESTA DEL RIURE

El millor del festival d’humor de Barcelona, In Risus

Ofereix una trentena d’espectacles divertits en diverses sales

El millor del festival d’humor de Barcelona, In Risus

IN RISUS

6
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Si alguna cosa necessitem amb urgència aquests dies, és entretenir-nos i divertir-nos per deixar de banda la nostra rutina quotidiana i els problemes que ens envolten. Amb aquesta vocació se celebra, del dia 16 al 20 de març, el gran festival d’humor de Barcelona, In Risus, que reunirà tota mena de còmics perquè passem una setmana entre rialles. Els espectacles es duran a terme en gairebé una dotzena de sales barcelonines diferents. A més, si adquirim un abonament per a diverses funcions tindrem un descompte addicional que oscil·la entre el 10 i el 20 per cent. Una advertència més, val la pena comprar les entrades al més aviat possible perquè, en alguns espectacles com els de Berto Romero, La Ruina o Vermunólogos, ja s’han esgotat. Descobrim les millors actuacions que ens ofereixen i que encara estiguin disponibles.

ELS REIS DE L’HUMOR

‘LA VIDA MODERNA’

Un trio de luxe format pel resistent David Broncano, l’incorrecte Ignatius Farray i el punxant Héctor de Miguel (Quequé). El seu programa de ràdio s’ha convertit en un autèntic fenomen de masses i en una demostració que la vida actual és incomprensible. Aquests tres tenors de l’humor juguen amb els límits del gènere combinant la comèdia absurda amb la crítica social i ara es llancen al seu repte més arriscat, ja que pretenen omplir amb el seu xou ni més ni menys que el Palau Sant Jordi. No, no és una broma.

Palau Sant Jordi. Dissabte 19, a les 21 hores. De 26 a 36 euros.

‘MONGOLITY’

Sona la sintonia i comença el telediari més implacable. Oblidem-nos d’aquests presentadors seriosos que s’introdueixen cada dia al nostre menjador via televisor per donar-nos males notícies. La gent de la revista Mongolia no es pren res seriosament i té una altra manera d’explicar-les, sortirem informats de tot però sense perdre la fe en la humanitat. Un xou de varietats que, recorrent en vídeo animat les pàgines de la revista, anirà aturant-se en temes com la relació dels bancs amb el poder, els draps bruts de la premsa, els tripijocs dels empresaris, clubs de futbol, església i polítics. L’apoteosi de l’humor negre amb la còmica i redactora Silvia Sparks, la sàtira política de Darío Adanti, el periodisme en directe de Pere Rusiñol i convidats especials.

Sala BARTS. Dijous 17, 20 hores. 16 euros

‘NO TE METAS EN POLÍTICA: ¡QUÉ RICO TOUR!’

Un tàndem d’altura format per Miguel Maldonado i Facu Díaz, una parella que esbudella els temes d’actualitat amb el seu humor descarat i sense vergonya. Preparem-nos per descobrir la seva manera de combatre les notícies sobre la pandèmia o per treure’ls els colors als polítics que es passen la vida trobant-se en reunions en què no decideixen gairebé res. Ningú està fora de perill i si té idees polítiques fixes, encara menys.

Teatre Apolo. Divendres 18, a les 21.30 hores. 20 euros

LES REINES DE L’HUMOR

ANA MORGADE I CHARO LÓPEZ

Una combinació autènticament explosiva de dues còmiques que s’ajunten per primera vegada a sobre d’un escenari. Ana torna als teatres després de diversos anys absent i Charo (no confondre amb la gran actriu dramàtica) ve de Buenos Aires i és tota una sorpresa per a qui no la conegui. Juntes comparteixen el convenciment que la comèdia és una gran eina per a la lluita feminista i ens ho demostraran canviant-nos els esquemes preestablerts. Adverteixen que no pensen deixar-nos ni un minut de pausa ja que ens faran riure de principi a final.

Teatre Borràs. Divendres 18, a les 22.30 hores. 22 euros

‘CALLADITAS ESTÁIS MÁS GUAPAS’

Humor lliure, reivindicatiu i sense complexos amb Jéssika Rojano i Sil de Castro junt amb el piano de La Maria Rosa. Monòlegs, paròdies musicals, entrevistes i poesia. Tot el que volies saber sobre les dones i no et vas atrevir a preguntar. Elles, que no tenen pèls a la llengua, posen els punts sobre les is.

Aquitània. Dissabte 19, 22.30 hores. 17 euros

INFANTIL

‘EXPERIMENTOS CASEROS: EL SHOW’

Natalia i Mayden són una parella que ha aconseguit més d’11 milions de subscriptors amb els divertits vídeos a YouTube. El seu secret consisteix a portar a terme senzills experiments amb objectes quotidians que pot fer qualssevol. Ara salten als escenaris amb un espectacle en què ens mostraran invents ‘low cost’, trucs, manualitats, il·lusions òptiques i moltes més bogeries. La ciència també pot ser divertida i els nens s’han convertit en els principals seguidors.

Sala Apolo 1. Dissabte 19, a les 12 hores. 15 euros

MONÒLEGS

NOUS I INÈDITS

Els monologuistes componen el gruix de les actuacions i, alguns, amb espectacles nous o inèdits. Així podrem disfrutar del talent de Pablo Ibarburu que ironitza sobre la seva educació (Teatre Apolo, dijous 17, 20 h., 18 euros) o de Marc Sarrats amb l’estrena de La alta flipamenta, per curar la síndrome de l’impostor que pot patir el públic (BARTS, dijous 17, 22 h., 15 euros). Miguel Lago ironitza sobre els jocs de la vida en Todo al negro (Goya, divendres 18, 22.30 h., 18 euros), títol que descriu el seu tipus d’humor, i el chikilicuatre David Fernández també estrena el terapèutic No estoy bien (Aquitània, divendres 18, 22.30 h., 18 euros).

GRANS ÈXITS

El festival recupera diversos espectacles teatrals que s’han passejat amb èxit per la cartellera. Per exemple el descarat Fortnique de Toni Moog (Teatre Borràs, dissabte 19, 22 h., 23 euros), els consells per lligar d’Andreu Casanova amb Tinder sorpresa (Teatre Borràs, dijous 17, 22.30 h., 20 euros), les reflexions d’un quarantí com Txabi Franquesa a Escocía (Jove Teatre Regina, dissabte 19, 21 h., 18 euros), la rebel·lió a la granja de Guillem Estadella amb Quin pollastre!(Golem’S, dijous 17, 21.30 h., 14 euros), el discurs més o menys motivacional de Tian Lara, El anticoach (Jove Teatre Regina, divendres 18, 21 h., 16 euros), el repàs vital autobiogràfic de Víctor Parrado a El peliculero (Jove Teatre Regina, dijous 17, 20.30 h., 16 euros) o el nostàlgic Yo sobreviví a la EGB de Jordi Merca (La 9 del Bosque, dissabte 19, 22.30 h., 22 euros).

‘COMÈDIA KM. 0’

El millor espectacle d’’Stand Up Comedy’ local. Tomás Fuentes exercirà durant quatre nits de mestre de cerimònies per presentar-nos els nostres humoristes més frescos, divertits i dinàmics. El dimecres 16 reunirà Charlie Pee, Ignasi Taltavull i Adri Romeo; el divendres 18 arribaran Kike García, Xavi Daura i Raquel Hervás mentre que el dissabte 19 els convidats seran Irene Minovas i Albert Floyd acompanyats pel mateix Fonts. Per a l’actuació del dijous 17 (Ana Polo, Oye Sherman i Yunez Chaib) ja no hi ha entrades.

Teatre del Raval. De dimecres a dissabte, 20.30 hores. 15 euros

ALTRES GÈNERES

MUSICALS

La música també té sentit de l’humor i ho comprovarem amb diversos espectacles diferents. Primital Brothers és un quartet vocal que se’n riu de tot en el seu Primital Prime (Teatre Apolo, dissabte 19, 20.30 h., 18 euros); els Venga Monjas i Miguel Noguera repassaran els seus grans èxits com Almendrero de Doraemon o Alien fumeta en Hits Live (BARTS, dimecres 16, 20.30 h., 18 euros) i la banda del programa de Buenafuente Late Motiv fará un concert amb versions de rock, blues i soul de Ray Charles a Michael Jackson passant pels Rollings (Sala Apolo 2, diumenge 21.15 h., 15 euros).

‘PODCASTS’

L’última moda dels ‘podcasts’ també tindrà el seu espai i podrem veure en directe Paula Arcila i Ana Maria Simón amb el seu Permitido equivocarse, conversant sobre el que veuen, el que viuen, el que han viscut i el que volen viure i sobre els errors en general (La 9 del Bosque, divendres 18, 22.30 h., 18 euros). També veurem en viu Enrique Aparicio i Beatriz Cepeda, que parlen de la salut mental, la diversitat sexual o la gordofòbia, sempre amb irreverència a ¿Puedo hablar? (Teatre Apolo, diumenge 20, 12 hores, 18 euros).

Temes:

Humor Teatre