Protesta ciutadana

Ciutat Meridiana diu prou

  • Els veïns del barri més pobre de Barcelona s’han manifestat aquest divendres sota el lema «contra la pobresa, l’atur i els desnonaments; per una vida digna»

Ciutat Meridiana diu prou

ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Els veïns de Ciutat Meridiana han sortit aquest divendres al carrer per dir prou. Convocats per l’associació de veïns –reconvertida des de fa anys en una mena de sindicat de vivenda del barri– s’han manifestat sota el lema «contra la pobresa, l’atur i els desnonaments; per una vida digna».

Notícies relacionades

Des de l’organització denuncien que el 2022 ha començat pitjor del que va acabar el 2021, que no va ser precisament bé, amb desnonaments cada setmana per denúncies de bancs i fons d’inversió, propietaris del parc de vivenda ocupat per la falta de pisos socials a la ciutat.

Assenyalen també que la Zona Nord de Nou BarrisTorre Baró, Vallbona i Ciutat Meridiana– és un dels llocs de la capital catalana on la pandèmia més s’ha acarnissat pel que fa a les conseqüències socials. «Sent el barri més pobre de Barcelona estem veient com en els últims anys està pujant el preu dels lloguers, els subministraments i fins i tot els aliments més bàsics. Tot puja menys el nostre treball precari. Molts, és clar, en negre, ja que ningú es digna a regularitzar els nostres veïns», acaben dient en el manifest que han llegit durant la protesta, que ha sortit després de dos quarts de sis de la tarda de la plaça Roja i ha acabat a Fabra i Puig.