CICLE A SANT ANDREU

Les 10 propostes escèniques del festival ‘Fica’t al SAT’ a Barcelona

  • El certamen ofereix dansa, teatre, concerts, cabaret i ‘performances’

  • Els espectacles tindran lloc els divendres a les 21 hores i només costen 9,5 euros

  • Destaquen les estrenes de diverses obres, un recital ‘a cappella’ i una òpera rock

Les 10 propostes escèniques del festival ‘Fica’t al SAT’ a Barcelona

LANA IN RED

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

El barri barceloní de Sant Andreu és un dels més actius de la ciutat i on es respira cultura per molts dels seus racons. Un dels seus principals exponents és el SAT, el Sant Andreu Teatre, una sala pensada per acostar els veïns tota mena de propostes. Del 21 de gener al 13 de maig dedicaran gairebé tots els divendres a acollir la dinovena edició deFica’t al SAT!, una gran mostra d’arts escèniques a càrrec de les companyies amateurs del districte. Les representacions tindran lloc sempre a les 21 hores i el preu és de només 9,5 euros. Dansa, comèdies i drames teatrals, concerts i una òpera rock a l’abast de tothom. Descobrim els deu muntatges que ofereixen, alguns dels quals són estrenes absolutes.

‘NUeS’ (Esbart Maragall)

La jove companyia dedicada a la dansa tradicional catalana, dirigida per Ernest Martínez, presenta aquest espectacle, que sorgeix de la necessitat d’expressar-se com a grup. Utilitzen la dansa tradicional com a llenguatge i els resulta útil per formular-se preguntes. Amb aquest muntatge, la seva principal qüestió és si les nostres arrels poden ajudar-nos a construir el futur.

Divendres, 21 de gener

‘L’HOME DE PALLA’ (L’Avançada)

Un homenatge que s’emmarca en el 150è aniversari del naixement del poeta i dramaturg de Sant Andreu, Ignasi Iglésias, conegut com «el poeta del poble». Aquest clàssic del teatre català és recuperat per la companyia L’Avançada, dirigida per Jordi Puigdollers. L’obra suposa una crítica a la societat i la política i social de principis del segle XX, en la qual el rei Alfons XIII no podia ser qüestionat. En aquest context, un home humil accepta convertir-se en un home de palla per poder mantenir la seva família. Una obra plenament actual tot i que té més d’un segle.

Divendres, 4 de febrer

‘FROM HELL’ (Lana in Red)

Un drama conscienciador amb elements còmics que adapta l’obra Twister, de Jorge Moreno. Està protagonitzat per cinc dones que van ser assassinades per Jack l’Esbudellador i que es troben en un espai comú. Un muntatge dirigit per Laura María González que dona veu a cinc víctimes que conviden a reflexionar entorn d’un tema de màxima actualitat com el de la violència, que s’està exercint des de ja fa massa temps contra les dones.

Divendres, 11 de febrer

‘PENSANT LORCA’ (Gats)

Una performance que utilitza l’obra poètica, dramàtica, lírica i fins i tot pictòrica de Federico García Lorca per oferir un espectacle multidisciplinari que pretén plasmar l’univers de l’artista per mitjà dels diferents àmbits en els quals va treballar. Moviment, imatges, poemes, cant, teatre i música perquè el públic pugui reconstruir des de l’emoció i la raó el món lorquià.

Divendres, 18 de febrer

‘CABARET UMBRAL’ (Umbral Depart)

L'esmentada Laura Maria González també dirigeix aquesta incursió al món del cabaret interpretat per una desena d’actors. Un espai on el temps s’atura, les tristeses desapareixen i la felicitat ens envaeix. Benvinguts al cabaret, un lloc on tot és possible i on tothom té un lloc, amb les seves semblances i diferències, virtuts i defectes.

Divendres, 4 de març

‘EMBARBUSSADES’ (Teatre Trompa)

Comèdia dramàtica d’estrena dirigida per Carles Marcé que combina el català i el castellà. La seva intenció consisteix a demostrar que tots podem viure sentiments i emocions que poden sortir a la llum i aflorar a partir de fets puntuals. L’ésser humà és tan meravellós com complex i podem ser comprensius i narcisistes, sensibles i miserables, estimar i odiar fins a reconèixer que estem, emocionalment, fets un embolic.

Divendres, 18 de març

‘AcompaSAT’ (Petit Comitè)

El grup Petit Comitè, format per set cantants, ofereix un concert molt original en el qual interpreten ‘a cappella’ temes de diferents estils i èpoques, sobretot dels anys 80 i 90, en castellà, català i anglès. Els clàssics del pop amb unes versions sorprenents i animades que no ens faran trobar a faltar els instruments.

Divendres, 1 d’abril

‘NO ÉS TAN FÀCIL’ (Teatre Naia)

Estrena d’una comèdia que ens planteja un tema que més o menys tots hem viscut: ¿com deixar la teva parella? No és tan fàcil com pot semblar i no tots ho afrontem igual. Aquesta obra, dirigida per Carlos Falo, també actor al costat de Xenius Miralles i Marta Gudiol, planteja múltiples qüestions: ¿Homes i dones entenen de la mateixa manera el final d’una relació? ¿Hi ha bons i dolents després d’una ruptura? ¿És possible deixar la parella en tan sols cinc minuts i, malgrat això, quedar bé?

Divendres, 8 d’abril

‘SOMNIS NOMÉS’ (El Magatzem Escola de Dansa)

Una recopilació de relats i poemes fan de fil conductor en aquest muntatge que suposa un viatge oníric on les paraules són plenes de silencis i moviments i ens endinsen en la intuïció i el pressentiment. Poemes a cor, relats, sentències, paraules que es cargolen als nostres cossos i evoquen somnis que ens obren i tanquen portes.

Divendres, 29 d’abril

‘CLASSE MITJANA’ (La Lírica de Sant Andreu i Rosa-Luxemburg)

Estrena d’aquesta òpera rock amb música en directe a càrrec del grup Rosa-Luxemburg. El protagonista és un policia que, durant una crisi econòmica, rep la notícia que el seu millor amic, a qui coneixia des de la infància, s’ha suïcidat. A partir d’aquell moment s’obsessiona a entendre els seus motius i decideix investigar la seva vida per intentar esbrinar per què va prendre aquesta decisió.

Divendres, 13 de maig

 

Temes:

Dansa Teatre