Nit de Cap d’Any

Cap d’Any a Maria Cristina, de 2019 a 2021

El toc de queda i la suspensió de la festa no desanimen del tot la ciutadania

Cap d’Any a Maria Cristina, de 2019 a 2021

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts

Tan sols dos anys separen les fotos de la nit de Cap d’Any de 2019, bullicioses i alegrement caòtiques com tot bon Cap d’Any, de les molt més descafeïnades captades aquest divendres, però la distància és sideral. L’avinguda de Maria Cristina, el lloc on la ciutat de Barcelona convidava la ciutadania a acomiadar l’any multitudinàriament amb un espectacle de focs artificials, ha sigut aquest dissabte un lloc ben diferent del d’altres ocasions. Les fotos de 2019 i de 2021 estan fetes pràcticament a la mateixa hora, cap a mitjanit, i permeten comparar les diferents atmosferes. 

Notícies relacionades

A principis del desembre passat, uns dies abans que desencadenés la sisena onada, l’Ajuntament de Barcelona va treballar la possibilitat de recuperar els antics costums de Cap d’Any intentant controlar unes mesures que les circumstàncies han obligat a endurir amb el toc de queda. Res de festa, res de retransmissió televisiva –a diferència de l’any passat, el primer de la pandèmia, en què es va celebrar una festa pirotècnica descentralitzada en diversos punts de la ciutat–. Però no per això els barcelonins han deixat d’acudir als voltants de la plaça d’Espanya amb ganes de gresca per donar la benvinguda a 2022 malgrat que la mascareta –tot i que alguns van preferir no portar-ne– i l’escassa animació de carrer ho posessin fàcil.

El toc de queda a la una de la matinada, controlat per la Guàrdia Urbana, tampoc hi va ajudar. Això sí, com a consol, les brigades de neteja van tenir molta menys feina per posar la ciutat a punt.

Temes:

Cap d'any