Barcelona Global

Nina Kavaliova, gerent del centre comercial Glòries: «Barcelona ha fet una ferma aposta per la innovació»

«Generar un clima d’estabilitat i confiança és indispensable per atraure inversió», afirma la presidenta de la Comissió de Mobilitat del 22@Network

Nina Kavaliova, gerent del centre comercial Glòries: «Barcelona ha fet una ferma aposta per la innovació»

MARC MEDINA GISBERT

3
Es llegeix en minuts

Nina Kavaliova, 37 anys. Nascuda a Bielorússia, ha viscut a Seül, Palma de Mallorca, Eivissa i Santa Cruz de Tenerife abans de traslladar-se, fa quatre anys, a Barcelona. És gerent del centre comercial Westfield Glòries, propietat del grup Unibail-Rodamco-Westfield, un dels principals promotors i operadors a nivell mundial de destinacions comercials amb més de 87 centres comercials a dos continents. La Nina és també presidenta de la Comissió de Mobilitat del 22@Network. 

¿Per què va escollir Barcelona? És una ciutat que em va enamorar des que la vaig visitar per primera vegada quan tenia 17 anys. I des d’aleshores vaig decidir que algun dia hi viuria... ¡I soc aquí!

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com positius? La seva arquitectura, l’art, l’esperit cosmopolita, el clima, l’ambient. Per exemple, m’encanta passejar per la ciutat i poder disfrutar de les magnífiques obres de Gaudí, o tenir la possibilitat d’acostar-me al mar i navegar, una de les meves grans passions. A més, geogràficament està ubicada a menys de dues hores de les millors platges i muntanyes on perdre’t els caps de setmana. Per a mi, ho té tot. 

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com? Sens dubte, cal tornar a plantejar-se la mobilitat. Els últims anys s’han posat moltes traves, i hem de comprendre que per a una ciutat tan viva com Barcelona és necessari que els ciutadans puguin moure’s lliurement. La mobilitat de la ciutat ha de ser més accessible, cal buscar un equilibri entre sostenibilitat i les necessitats reals d’una capital com sens dubte és Barcelona. També cal replantejar el model turístic que volem a Barcelona: seria fabulós aprofitar el seu potencial per atraure un turisme d’alt valor afegit, i poder generar així llocs de treball qualificats.

¿Quins són els punts forts de la ciutat per superar la crisi generada per la pandèmia? Barcelona atrau talent, turisme de qualitat i ha fet una ferma aposta per la innovació. Sense anar més lluny, podem fixar-nos en el districte tecnològic 22@, un clar exemple de com es pot transformar un espai per convertir-lo en un ‘hub’ del coneixement amb un alt valor afegit. Aquesta zona ja atrau més de la meitat de la inversió a les oficines de la ciutat. I és que quan una empresa multinacional necessita atraure talent, ser a Barcelona li dona molt avantatge. Un altre dels aspectes que em fascinen és el teixit industrial que hi ha a Catalunya. Potenciar-lo hauria de ser una prioritat, amb l’objectiu de créixer amb un model d’indústria sostenible, fomentar la innovació i crear una ocupació de qualitat.

¿A quins reptes creu que s’enfronta la ciutat una vegada remesa l’emergència sanitària? Generar un clima d’estabilitat i confiança és indispensable per atraure inversió. En una conjuntura com la que afrontarem d’inflació i escassetat de matèries primeres hauria de ser prioritari facilitar la producció local, on el desenvolupament industrial de la perifèria de Barcelona podria tenir-hi un paper fonamental. És un moment crític en què les decisions que es prenen tindran més rellevància que mai per la immediatesa dels canvis que s’acosten. A més, com he comentat, la ciutat s’enfronta també al repte del turisme. 

Notícies relacionades

¿Què espera de la Barcelona dels pròxims anys? Seria ideal que es tornés a situar com un referent internacional en l’àmbit empresarial, industrial i turístic. Tenim un clima i una ubicació extraordinaris: el seu atractiu fa més fàcil atraure talent que en altres capitals del nord d’Europa. Considero que, si generem un entorn més còmode i estable, facilitant la burocràcia o la fiscalitat a estrangers, seríem infal·libles atraient aquests inversors i emprenedors.

¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar? ¡Barcelona és sens dubte la meva ciutat! Per això m’encantaria que es consolidés com un referent internacional en tots els àmbits.